Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Díjátadás és gálaest (Videó)

• Publikálva: 2023.01.23. 15:32

Gálaestet rendeztek és elismeréseket adtak át a Himnusz születésének 200. évfordulóján a Hevesi Sándor Színházban. A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a költeményét. A zeneszerző, Erkel Ferenc a művet 1844-ben komponálta.

Díjátadás és gálaest

A Himnuszt eléneklése után Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester átadta a kitüntetéseket. Babják Zoltán a Zalaegerszegért Díjat vehette át. A rendhagyó eseményre azért került sor, mert - a kárpátaljai testvérváros -, Beregszász polgármestere az Ukrajnában dúló háború miatt a decemberi ünnepségen nem tudott megjelenni. A kulturális jutalmakat Takács László régésztechnikusnak, a közművelődésben dolgozó Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettesnek, a könyvtári ágazatban pedig Dóráné Mészáros Anikónak és Molnár András főlevéltárosnak adományozták.

Balaicz Zoltán, polgármester Zalaegerszeg:

Az oklevelet és Nagy Kálmán festőművész alkotását a közgyűlés döntése alapján az Aegon Biztosító zalaegerszegi kirendeltsége kapta meg.   

Stancsics József, ügyvezető, Jadran-Mart Kft.:

A műsorban fellépett Berecz András Kossuth-díjas előadóművész. A 65 éve alapított Zalai Táncegyüttes a Székelyek című koreográfiát mutatta be.

K.I./.B.P.

Fotó: Seres Péter