Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták a díjakat (Videó)

• Publikálva: 2023.01.24. 16:34

Két díj is gazdára talált Zalaegerszegen. Az Esztrol Süteménybolt 2022 legkedveltebb zalaegerszegi vendéglátóhelye lett a cukrászdák, illetve a kávézók között. Később az Egerszegi Advent legjobb forralt borának járó elismerést is átadták.

Átadták a díjakat

Az étterem és vendéglő kategória hétfői eredményhirdetése után, ma az édességekkel és forró italokkal kereskedő üzletek kerültek górcső alá. A voksok döntő többségét az Esztrol Süteménybolt kapta.

Sipos Roland tulajdonos, üzletvezető, Esztrol Süteménybolt:

Az átadó után az önkormányzat épületébe várták az újságírókat, ahol a díjkiosztó folytatódott. Itt az adventi vásár legjobb forralt borát készítő céget jutalmazták. Az elismerést idén a Violkonyha érdemelte ki.

Viola Kitti:

A Zalaegerszeg Legkedveltebb Vendéglátója díjat 2016-ban élesztette újra a Tourinform és a Városmarketing Iroda. Az egyenlő feltételek biztosítása miatt idén két kategóriában hirdettek versenyt.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg:

A kezdeményezés a vendéglátósok ösztönzése mellett a turizmus szempontjából is jelentős.

Tuboly Andrea irodavezető, Tourinform:

A megmérettetés elsődleges célja volt a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése.

A cukrászda, kávézó kategóriában a Legends Pub második, a Dolce Vita Kávéház harmadik helyen zárt. Őket az Éden Süteményház és a Kávélabor követik.  Az Egerszegi Advent legjobb forraltborának kiválasztására kiírt verseny ezüstérmese a Borkocka lett. A Tütü Gasztro Busz a dobogó harmadik fokán végzett, míg a negyedik, illetve ötödik helyet a Mimosa Lounge és a Fontana Kávé és Csokibár szerezte meg.

N.J./E.K.

Fotó: Seres Péter