keresés a weboldalon

A városházán köszöntötték a kitüntetetteket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A városházán köszöntötték a kitüntetetteket (Videó)

2023 március 20 - hétfő
Állami kitüntetett zalaegerszegieket köszöntöttek pénteken délután a Városházán. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából négy zalaegerszegi polgárt is díjaztak.

Farkas Ferenc Zalaegerszegért díjas szobrászművész kiemelt szakmai elismerésként Munkácsy-díjat kapott. Mint a képzőművész fogalmazott, ez a díj egy állomás, ami felelősséggel is jár.

Szabolcs Péter szobrászművész, Zalaegerszeg díszpolgára Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át. A Munkácsy-díjas alkotó a köszöntőn azt mondta: a közösség ereje nélkül ez a megtiszteltető cím mit sem érne.

Tombi Lajos vízépítő mérnök, a Zala Megyei Mérnöki Kamara volt titkára szintén Magyar Arany Érdemkereszt elismerést kapott. A vízépítő mérnök munkái megyeszerte fellelhetők.  Szeretné, ha ez az elismerés a fiataloknak is jó példa lenne.

Ekler Elemér újságíró, a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület elnöke, valamint a ZTE történetének kutatója Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapott. Ez, mint fogalmazott, óriási lépés a vidéki újságírók munkájának elismerése felé.

Zalaegerszeg olyan közösség, ahol sok tehetséges ember él és dolgozik – fogalmazott a köszöntőn Balaicz Zoltán. Mint mondta, ez így volt a múltban és bebizonyosodott most is. Az eseményen elhangzott még: rájuk nem csak Zalaegerszegen, de az egész megyében büszkén tekintenek. Példaként szolgálnak mindenki számára, mivel munkásságukkal gazdagítják a társadalmat – tette hozzá Vigh László országgyűlési képviselő.

Gy.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: