keresés a weboldalon

ZegInfó – a legfrissebb döntésekről tájékoztatott a polgármester (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZegInfó – a legfrissebb döntésekről tájékoztatott a polgármester (Videó)

2023 március 23 - csütörtök
Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott Balaicz Zoltán polgármester. Amint a városvezető ismertette: a testület ülésén 25 napirendet tárgyaltak.

Egyebek mellett rendeleteket módosítottak, döntöttek közterületek elnevezéséről, s tájékoztatókat hallgattak meg. A változtatásoknak köszönhetően bővül a szociális támogatási rendszer, így többen tudják igénybe venni az önkormányzati gyógyszertámogatást, a gyógyászati segédeszköz támogatást, a lakásfenntartási segélyt és a gyermekétkeztetési támogatást.

Ugyanakkor még többen pályázhatnak a Bursa Hungarica felsőoktatási szociális ösztöndíjra is.

Újdonság, hogy a város közterületeinek használatával elkezdődhet az elektromos rollerek bérbeadása. Ennek feltételeit és időtartamát ugyancsak szabályozták.

A polgármester közlése szerint 2022-ben 53 közbeszerzési szerződést kötött az önkormányzat, amiből 42 helyi, zalai, zalaegerszegi céget érintett, ez 80 százalékos arány a helyiek javára, ráadásul mindez 20 különböző székhelyű vállalkozást jelent.

A városvezető jelezte még, hogy 2023-ban a Zalavíz Zrt. 1,3 milliárd forint értékű ivóvíz és szennyvíz közmű felújítást végez el.

E.Sz./G.Zs.

Tartalom megosztása: