keresés a weboldalon

Gálaműsor a Petőfi-iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gálaműsor a Petőfi-iskolában (Videó)

2023 március 24 - péntek
150 éves idén a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Ennek alkalmából jubileumi rendezvénysorozatot szerveztek, melynek utolsó állomása egy gálaműsor és egy kötetbemutató volt.

Több kerek évfordulót ünnepelnek idén a Petőfi-iskolában. A névadó költő 200 évvel ezelőtt született, az idegennyelvű tagozat 60 éve, a testnevelési pedig 5 évtizede indult – emlékeztetett Kovács Éva intézményvezető.

A rendezvényen résztvevőket Vigh László és Kajári Attila mellett, Balaicz Zoltán is köszöntötte. A polgármester egy elismerő oklevelet adott át az iskola vezetőjének, s beszámolt az utóbbi idők fejlesztéseiről. Az eseményre – a város és a megye vezetői mellett – az egykori pedagógusokat és diákokat is meghívták. Így vendégként többek között eljött Gerséné Márkus Mária, az intézmény volt tanítója és férje Gerse Lajos, aki pedig 1958-tól tanult a Petőfiben.

A gálaműsorban a diákok elsősorban zenés-táncos produkciókat adtak elő, de a különböző sportágak és az idegennyelvek is helyet kaptak. A jubileum alkalmából megjelent „Az első 150 év” című évkönyv, melyben többek között az iskola története és visszaemlékezések olvashatók.

V.D./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: