keresés a weboldalon

Új magánklinika nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új magánklinika nyílt Zalaegerszegen (Videó)

2023 április 27 - csütörtök
Átadták Zalaegerszeg legújabb magánklinikáját. A Léda Medical Centerben több mint 40, klinikai tapasztalatú, gyakorlott szakorvos végzi gyógyító munkáját az őket segítő asszisztenciával együtt.

A zalaegerszegi Léda Ház földszintjén 2013-ban nyitott az első magánegészségügyi szolgáltató. 2015-ben ez bővült. Ekkor kezdte meg működését a Léda Magánklinika. Mára Léda Medical Center Magánklinika néven közel 500 négyzetméteren fogadja a betegeket az egészségügyi intézmény. Dr. Peterka Csaba, a magánklinika ügyvezetője elmondta: úgy alakították ki a centert, hogy a betegek nyugalmát és az orvosok, specialistát igényeit szolgálja.

Hozzátette: a magánklinika nem csak alapterületében bővült, hanem szolgáltatások tekintetében is.

„A 35 szakrendelésünket szeretnénk 50-re bővíteni. Jelen pillanatban is 40 specialistánk szakorvosunk dolgozik. Új szolgáltatások: urológia, nőgyógyászat, gyermekpulmonológia, és egy komplex mozgásszervi rehabilitációs részleg állnak majd a kedves betegeink rendelkezésére, nem beszélve arról, hogy komplex hallásszűrés, hallásvizsgálat, hallókészülék ellátás, allergiaterápia, sok olyan, ami máshol nincs a városban.” – részletezte.

A bővítéssel újabb munkahelyeket teremtettek. A betegirányítást végző munkatársak száma 5 fővel nőtt. Ezt a törekvést üdvözölte Balaicz Zoltán polgármester is, aki rámutatott: az egészségügyi alapellátás, valamint a kórház mellett fontosak az ilyen magánintézmények.

Ez az újabb fejlesztés nagyban hozzájárul a megye és a környék egészségügyi ellátásnak biztonságához – erről Vigh László országgyűlési képviselő beszélt az átadón.

Az ingatlan átépítésére, bővítésére több, mint 200 millió forintot fordítottak. Ezzel egy új, kiemelkedő színvonalú egészségügyi intézmény jött létre, amely lehetővé teszi a fejlődést, a korszerű módszerek, illetve eszközök alkalmazását a gyógyításban és a megelőzésben egyaránt.

Gy.A./G.Zs.

Fotó: Katona Tibor

Tartalom megosztása: