keresés a weboldalon

Május végéig jelentkezhetnek a zalaegerszegiek az ingyenes LED-csere programra (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Május végéig jelentkezhetnek a zalaegerszegiek az ingyenes LED-csere programra (Videó)

2023 május 17 - szerda
Megkezdődött a lakossági LED-csere program, melynek köszönhetően ingyenesen juthatnak energiatakarékos izzókhoz a zalaegerszegiek. A kérelmeket május végéig nyújthatják be mindazok, akiknek a nevén villanyszámla van.

A kezdeményezéssel az energiaválság negatív hatásait szeretnék csökkenteni. A városvezetés kiemelt feladatának tartja, hogy az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítése mellett a lakosságnak is segítséget nyújtson.

Az ingyenes csereprogramra a led.zalaegerszeg.hu oldalon lehet regisztrálni – ismertette Bali Zoltán alpolgármester.

A csereprogramra a regisztrációs pontokon – a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban, az Apáczai Csere János Művelődési Központban, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, a Mindszentyneumban, a Tourinform irodában és a Kvártélyház Dísz téri jegypénztárában – is várják a jelentkezőket. Az intézmények munkatársai segítséget nyújtanak a sikeres regisztrációhoz, amihez személyi igazolványra, lakcímkártyára és az utolsó havi villanyszámlára van szükség.

Az izzókat várhatóan nyár végén, vagy ősz elején lehet majd átvenni a Keresztury művelődési központban. Az időpontról értesítést küldenek. A szervezők abban bíznak, hogy mind többen élnek a lehetőséggel, és hagyományos izzók helyett energiatakarékos fényforrásokkal világítanak. A visszajelzések szerint a csere 30-50 százalékos árammegtakarítást eredményez.

K.I./G.Zs.

Tartalom megosztása: