keresés a weboldalon

Zalai civil szervezeteknek tartottak konzultációt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalai civil szervezeteknek tartottak konzultációt (Videó)

2023 május 18 - csütörtök
A Mindszentyneumban rendezett eseményen a vármegyei és városi vezetők mellett részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

A rendezvény résztvevőit Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, Sifter Rózsa főispán és Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte. Valamennyien a civilek tevékenységének fontosságát hangsúlyozták. Balaicz Zoltán ezzel kapcsolatban kiemelte: a civilek a közösségek megmaradásának alapkövei.

A fórum a szféra szereplőinek kínált lehetőséget a tájékozódásra. Hasonlóan széles körű egyeztetésre kétévente van alkalom, tájékoztatott Horváth Rita, a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője. A programon ezúttal 15 szervezet képviselője vett részt.

Szalay-Bobrovniczky Vince arról tájékoztatott, hogy a zalai civil szervezetek a lakosságszámhoz képest kiemelkedően sikeresek. 2023-ban közel félezer NEA-pályázatból 444 kapott támogatást, összesen 215 millió forintot. Mint mondta, idén a korábbiaknál több forrás áll rendelkezésre, mivel a keret az idei 11-ről 13,8 milliárdra emelkedik. Az országjáró sorozat csütörtökön Pusztaszentlászlón és Reziben folytatódott.

Sz.É./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: