keresés a weboldalon

Felavatták a Rheinmetall utat Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felavatták a Rheinmetall utat Zalaegerszegen (Videó)

2023 május 23 - kedd
A harci járműveket gyártó üzemhez vezető szakasz környezetébe negyven fát telepített a társaság, ezzel támogatva a megyeszékhely klímavédelmi törekvéseit.

A Rheinmetall Hungary Zrt. vezető tisztségviselője, Imke Nora Kellner vezérigazgató, magyarul köszöntötte a résztvevőket. Hangsúlyozta a gyár régiós szerepét, majd megerősítette: elkötelezettek a zalai megyeszékhely fejlődése mellett. Balaicz Zoltán ezt követően a fenntartható együttműködésről szólt.

„A gyár nagyon fontos szerepet vállalt a helyi kutatásfejlesztésben és innovációban. Ki kell emelni azt, hogy a közösségi életben is fontos szerepe van, hiszen első szóra egészségügyi támogatást, a klímavédelmi programhoz való csatlakozást és számos olyan támogatást is biztosított, amely segíti a helyi kultúrát, egészségügyet és oktatást” – részletezte a polgármester.

A konszern is csatlakozott Zalaegerszeg fásítási programjához. Az üzemhez vezető út mellett 40 csemetét ültettek. Az önkormányzat célja, hogy a település 2024 végéig 10 ezer fával gazdagodjon. A Rheinmetall tervei között szerepel a széndioxid-semlegesség. Ezért a közeljövőben olyan innovatív technológiákba, illetve megújuló energiaforrásokba fektetnek, melyek lehetővé teszik, hogy a kitűzött iránymutatást 2035-re elérjék.

N.J./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: