keresés a weboldalon

Többmilliárd forintos beruházások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Többmilliárd forintos beruházások (Videó)

2023 május 24 - szerda
Többmilliárd forintos beruházást hajt végre Zalaegerszegen a Schneider Electric. Ennek eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30 éves gyár termelési kapacitása. Ezt a jubileum alkalmából szervezett gyárlátogatáson, ma jelentették be.

Az új, automata szerelőgépeket nyáron állítják termelésbe. A fejlesztések részeként a közeljövőben kismegszakítók gyártásához és végszereléséhez is gyártósorokat szereznek be. Ennek értéke több, mint 4 milliárd forint. További fél milliárdot pedig a gyár modernizálására költenek.

A fenntarthatóbb működés érdekében a járműflottát elektromos autókra cserélik. Emellett elindult a fűtési-hűtési rendszer telepítése, aminek eredményeként megszűnik a gázfűtés. Ezzel az üzem kizárólag elektromos fűtésre áll át. Ez a környezettudatos felfogás jól illeszkedik Zalaegerszeg klímastratégiájához.

Az itt dolgozók száma az elmúlt időszakban 150-nel, 600 főre nőtt. Idén újabb 20 munkatárssal egészült ki a dolgozói létszám. Jelenleg is zajlik egy felvételi program, melynek eredményeként 40 fő felvételét tervezik. A folyamatos munkahelyteremtés nagyban hozzájárul Zalaegerszeg gazdaságfejlesztéséhez.

Gy.A./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: