keresés a weboldalon

A Hősök napja alkalmából tartottak megemlékezést Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Hősök napja alkalmából tartottak megemlékezést Zalaegerszegen (Videó)

2023 május 30 - kedd
A hagyomány szerint május utolsó vasárnapján azoknak az alakját idézik meg, akik életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért.

A vármegyeszékhelyen ezúttal is a Hősök kertjében gyűltek össze az emlékezők. Az eseményen részt vett Vigh László, országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa Zala vármegyei főispán és Balaicz Zoltán polgármester.

A megemlékezésen dr. Vereckei Csaba Iván Zala vármegyei rendőrfőkapitány mondott beszédet, aki az emlékek őrzésének fontosságát emelte ki. Mint mondta: a megemlékezés, a tiszteletadás több, mint időről – időre összegyűlni, megható beszédeket mondani, és míves koszorúkat elhelyezni az emlékművek talapzatán. Méltán tisztelt hőseink önfeláldozása előtt az igaz főhajtás az, ha nem csak egy napra idézzük föl emléküket, szellemiségüket.

Az első világháborús emlékműnél a Nemzetközi Szent György Lovagrend Zala Vármegyei Priorátusának tagjai koszorúztak. Ezt követően a vármegyei és városi vezetők a II. világháborús emlékműnél helyezték el a kegyelet virágait.

Sz.É./E.K.

Fotó: Katona Tibor

Tartalom megosztása: