Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

35 éves a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület (Videó)

• Publikálva: 2023.09.22. 14:34

Alapításának 35. évfordulóját ünnepelte a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület. A szervezet munkásságát - a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szervezett rendezvényen - a város és a vármegye elöljárói méltatták.

35 éves a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület

Zörényi István kardiológus főorvos 1988-ban alapította az egyesületet, amely akkor még Egészségvédő klub néven működött. A prevenció jelentőségét hirdető összefogás 2014-ben Zalaegerszegért kitüntetést kapott. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében a civilek egészségmegőrzésben betöltött szerepét hangsúlyozta.

A jubileumi programon dr. med. habil Gasztonyi Beáta, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója és dr. Sifter Rózsa főispán is beszédet mondott. A vezetők a szervezet prevenciós tevékenységét és szerepét hangoztatták. Az Életet az Éveknek zalai szervezetének elnöke, dr. Kocsis Gyula szavait követően dr. Németh Barnabás kardiológus főorvos, az egyesület elnöke rámutatott: ezek a közösségek sokat tesznek a megelőzésért.

Ennek érdekében gyakran tájékoztatnak az aktualitásokról és tartanak előadásokat például az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Mivel a mozgás kulcsfontosságú, rendszeresen szerveznek ilyen programokat. Legközelebb szombaton, Tekerj a szívedért címmel hívják kerékpározni az érdeklődőket.