Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

ZegaSztár - Színvonalas produkciók az elődöntőn (Videó)

• Publikálva: 2023.11.20. 16:39

Lezajlott a ZegaSztár elődöntője a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. Az általános- és középiskolások hat kategóriában összesen 54 produkciót mutattak be. Az összművészeti tehetségkutató versenyt kilencedik alkalommal hirdette meg város önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió.

ZegaSztár - Színvonalas produkciók az elődöntőn

A műsorszámokat Bot Gábor színművész, Cseh Richárd táncos-koreográfus és Besenczi Árpád értékelte. A színházigazgató pénteki balesete ellenére is ott volt az ítészek között.

A Zalai Táncegyüttes negyven táncosa lépett színpadra. Ők csoportos koreográfiával és öt szólóval készültek. 

A produkciókat a Zalaegerszegi Televízió rögzítette. Ezt a felvételt a nézők november 25-én és 26-án, 18 órától láthatják. A döntő december 9-én szombaton lesz a Hevesi Sándor Színházban.   

A háromtagú zsűri döntése alapján a vers- és prózamondók közül Besenczi Zsongor, Pilise Levente és Frankovics Gréta Lujza, a modern- és társastánc kategóriában a Motion TSE, Kovács-Hadászi Kármen és Szente Virág, néptáncban pedig a Zalai Táncegyüttes egyesített utánpótlás csoportja, Ádám Martin Bálint, valamint Böjte Julianna és Somogyi Roland alkotta páros jutott tovább. A népzene és népdal kategóriában a Tűzliliom Éneklő Csoportot, a Pipacsokat és Csiszár Alizt, míg komolyzenében Herczeg Zsófiát, Rétvári Jánost és Besenczi Hellát találták a legjobbnak. Könnyűzene kategóriában Sárközi Roland, Mayer-Zsuppányi Csenge és Miklós Vivien léphet majd fel a kőszínházban.

Kategóriánként egy-egy produkciót a lakosság is bejuttathat a december 9-ei gálára. Szavazni kedvenceikre a hét második felétől az egerszegihirek.hu Facebook oldalán lehet.    

K.I./B.P.