Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Fejlesztés (Videó)

• Publikálva: 2023.11.29. 17:35

Felavatták a ZMT Hungary Kft. két új gépsorát, melynek beszerzése 350 ezer euróba került. A berendezésekkel hetente akár 8500 szett alkatrészt is tudnak gyártani, ami évente 1,3-1,4 millió euró árbevételt jelent a vállalkozás számára.

A nyitóünnepség résztvevőit Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Mint fogalmazott, a ZMT Hungary eredményes működése jól illeszkedik Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési programjához. 

A vármegyeszékhelyi vállalkozás két éve gyárt alkatrészeket az autóipar számára. Ezért 2021 nyarán új gépekkel szerelték fel az üzemet. Ezt a berendezést, illetve a most átadott gépsorokat is Balaicz Zoltán hozta működésbe. 

Fejlesztés

A kft-nél száz embert foglalkoztatnak, akik közül 25-en a Malom utcai üzemben dolgoznak. Itt a létszám a beruházásnak köszönhetőn hattal bővül. Emellett a képzésre is nagy gondot fordítanak. A tervek szerint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal kötnek együttműködési megállapodást. 

A középiskolások duális képzésen tanulhatják meg az alapokat, később pedig munkavállalóként csatlakozhatnak a céghez. Ehhez minden feltétel adott, amit az is jelez, hogy a ZMT Hungary elnyerte a „2023-as év Felelős foglalkoztatója" Fiatalokért különdíjat.  

K.I./I.G.

Fotó: Seres Péter