keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

10 milliárdos beruházás?

Zalaegerszeg címer
Hírek

10 milliárdos beruházás?

2004 december 08 - szerda
A Napi Gazdaság az elmúlt héten arról számolt be, hogy Zalaegerszeg új ipari parkjában (a volt ságodi gyakorlótér területén) hozza létre Közép-Európa legnagyobb tápszergyárát a szlovén Li Premix.

Mint írják, a tízmilliárd forintos beruházás várhatóan jövőre kezdődik. A szlovén vállalat több mint tízezer négyzetméteres gyártóbázist és logisztikai központot kíván létrehozni 6 hektárnyi területen. A lap szerint a Li Premix a kis szállítási távolság és az alapanyag beszerzésének alacsony költségei miatt választotta a zalai megyeszékhelyet.
Tombi Lajos alpolgármester érdeklődésünkre nem cáfolta, hogy folynak tárgyalások a szlovén céggel, de mint hangsúlyozta, konkrétumokról még nincs szó. Úgy tudja, nem csak Zalaegerszeg önkormányzatával tárgyal a Li Premix, hanem még másik két város vezetésével is.
– Nem a mi kezünkben van a döntés, a szlovén cég dönti el, bennünket választ-e. Nálunk jogi akadálya nincs a beruházásnak, fogadókészek vagyunk. Az agrárszakemberek bizonyára örülnének a tápszergyárnak és az sem utolsó szempont, hogy több száz munkahely teremtődne a város szélén. Remélem, még az idei évben megszületik a döntés. 

Tartalom megosztása: