keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

100 éves nénit köszöntöttek

Zalaegerszeg címer
Hírek

100 éves nénit köszöntöttek

2005 január 06 - csütörtök
Századik születésnapja alkalmából Bíró Márton utcai lakásán köszöntötte Gerencsér Istvánnét dr. Gyimesi Endre polgármester. Mariska néni – aki 1905. január 5-én Botfán egy háromgyermekes család legfiatalabb tagjaként látta meg a napvilágot – jelenleg menyével lakik és napjának jelentős részét a televízió előtt tölti. Kedveli a brazil sorozatokat, de mint mondja, sajnos a látása annyira megromlott, hogy az újságot már úgy kell felolvastatnia.

Az idős hölgy 1926-ban ment férjhez, s azóta Zalaegerszegen él. Aktív korában mezőgazdasági munkát végzett, s szerinte a friss levegőn eltöltött rengeteg órának köszönheti, hogy megélte a száz esztendőt. Sajnos, a mai fiatalok nem követik ezt az életmódot és inkább otthon ülnek, vagy folyton szórakozni járnak.
Mariska néninek egy fia született, aki már több éve elhunyt, így a századik születésnapot menyével ketten ünnepelték. A száz esztendősök szűk táborába belépő hölgy elárulta: a gondját viselő menye annyira jó hozzá, hogy még az édesanyja sem törődött ennyire vele. Gyakran érez fájdalmat, sokszor sajognak az izületei, de gondviselője minden kívánságát és kérését szinte azonnal teljesíti.
Dr. Gyimesi Endre a jeles nap alkalmából egy csokor virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte az ünnepeltet, aki élete nagy részét a zalai megyeszékhelyen és annak környékén élte le.

Tartalom megosztása: