keresés a weboldalon

Felköszöntötték a városvezetők századik születésnapja alkalmából Horváth Ferencnét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felköszöntötték a városvezetők századik születésnapja alkalmából Horváth Ferencnét

2024 február 13 - kedd
Felköszöntötték a városvezetők századik születésnapja alkalmából Horváth Ferencnét. Balaicz Zoltán, a város polgármestere és Herkliné Ebedli Gyöngyi, a településrész önkormányzati képviselője ajándékcsomagokkal érkezett a csácsbozsoki családi házba.

Horváth Ferencné, Ilus néni többek között a Jeli Arborétumban dolgozott, majd Nagytilajon az óvoda konyháján vállalt munkát. Két gyermeket nevelt fel, öt unokája és kilenc dédunokája van, közülük a legfiatalabb már középiskolai tanulmányait végzi. Tekenyéről 2003-ban gyermekéhez, Zalaegerszegre költözött. Szombaton több, mint harmincan érkeztek a családi ebédre.

Leánya, Zsuzsanna beszámolója szerint vasárnap a szentmisére is elkísérték, ahol Furján Gellért lelkipásztor fogadta.

A város közössége nevében Balaicz Zoltán mondott köszönetet. Mint fogalmazott, Ilus néni elismerésre méltó életutat járt be, ami példaként szolgál.

A város és az idősügyi tanács arra törekszik, hogy támogatást nyújtson a szépkorúaknak. Erre lehetőséget ad többek között a Nemzedékek kézfogása, valamint a különböző programok szervezése. Mint Balaicz Zoltán fogalmazott, ez azért is kiemelten fontos, mert a háború után ők építették újjá az országot, amiért a jövő nemzedéke hálával és köszönettel tartozik.

K.I./E.K.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: