keresés a weboldalon

100 új fa a Gébárti-tónál

Zalaegerszeg címer
Hírek

100 új fa a Gébárti-tónál

2023 április 11 - kedd

Újabb 100 fát telepítettek Zalaegerszegen. A Zrinszki és a Flex alapítványok jóvoltából most a Gébárti-tónál ültettek őshonos növényeket.

Kocsányos tölgy, hegyijuhar és vadcseresznyefa ékesíti a tó melletti sétányt. A 4 millió forintot meghaladó támogatást a Flex Alapítvány finanszírozta. Mint Bajor László regionális HR igazgató fogalmazott: a fenntarthatóság és a klímavédelem egyaránt fontos a cég számára. A növényeket a Zrinszki Alapítvány önkéntesei ültették el. Zrinszki Mónika rámutatott: szervezetük legfőbb feladata az értékteremtés. A kuratóriumi elnök külön megköszönte az önkéntesek áldozatos munkáját.

A Gébárti-tó és környéke a helyiek kedvelt kirándulóhelye – hangsúlyozta Németh Gábor. Az önkormányzati képviselő hozzátette még: itt folyamatos fejlesztéseket valósítanak meg, továbbá közös hulladékgyűjtési akciókat is szerveznek.

Ez szintén jól illeszkedik Zalaegerszeg klímastratégiájához. A városvezetés által elfogadott 18 pontból álló cselekvési terv fontos részét képezik ezek a programok – fogalmazott a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán. A polgármester szerint a faültetés az egyik kiemelt közösségi összefogás.

– 2019-ben azt határoztuk el, hogy 5000 új facsemetét fogunk elültetni a város területén. Nagyon sokan csatlakoztak: cégek vállalkozások, egyesületek, civil szervezetek, magánszemélyek, és lakóközösségek egyaránt. Így már 9230 fánál tartottunk és ezzel a mostani a Gébárti-tó partján elültetett 100 facsemetével elértük a 9330 egyedet, így azt gondolom, hogy 2024-re teljesülhet a 10 ezres szám. – tette hozzá a városvezető.

Gy.A./G.Zs.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: