keresés a weboldalon

1000. mesemondó a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

1000. mesemondó a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

2012 március 30 - péntek
Ezredik alkalommal rögzített Esti mesét a Zalaegerszegi Televízió. Ezúttal az Ady utcai óvodások adták elő meséiket. A nagy sikerre való tekintettel a televízió továbbra is járja az óvodákat és iskolákat, hogy minden zalaegerszegi gyerek megoszthassa legkedvesebb történetét.

Káró és a kismadár ezt a mesét mondta Péntek Takács Laura az Ady úti óvodában. Császár Márton a Zalaegerszegi Televízió operatőre pedig figyel és rögzít. Nem először teszi ezt. Ez ugyanis az Esti mese című műsor ezredik felvétele. Laura pedig gyakorlott mesemondó 3 évesen már az Öreg néne őzikéjét is kívülről tudta.

A műsor 5 évvel ezelőtt kezdődött, azóta a város minden óvodájában járt a Zalaegerszegi Televízió. Az esti mesék ötletgazdája, vagy ha úgy tetszik háziasszonya: Frauenhoffer Márta szerkesztő- riporter, aki
3 gyermek édesanyjaként lehetőséget és fantáziát látott a kicsik mesemondásában.

A siker pedig a kezdetektől töretlen, így a folytatás nem is kérdéses-tudtuk meg Tompa Gábortól a Zalaegerszegi Televízió ügyvezető igazgatójától.

Az ünnepi ezredik felvétel tiszteletére Gyutai Csaba polgármester is ellátogatott, aki elmondta fontos értéknek tartja a mesét.

A Zalaegerszegi Televízió nézői a zegtv.hu internetes portálon követhetik nyomon melyik kisgyerek, mikor adja elő a számára legkedvesebb mesét.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: