keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

12 milliárdos projekt – önkormányzati összefogással

Zalaegerszeg címer
Hírek

12 milliárdos projekt – önkormányzati összefogással

2005 május 13 - péntek
Széleskörű önkormányzati összefogással valósul meg az a 12,3 milliárd forintos projekt, amely nemcsak Zalaegerszeg, hanem Zala megye egy jelentős részének, sőt a Balaton vízgyűjtő területének szennyvízelvezetési gondjait oldja meg, vagy enyhíti. AZ EU Kohéziós Alapjából a beruházás összértékének 75 százalékáig támogatott, Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító-telep fejlesztése elnevezésű projekt 42 zalai települést érint.

Miután tavaly decemberben az Európai Bizottság jóváhagyta a pályázatot, idén megkezdődhetett a projekt nagyobb ütemű előkészítése, melynek egyik fontos állomásaként ma délután Zalaegerszegen ünnepélyesen átadták a beruházás megvalósítására létrehozott társulás irodáit. A Széchenyi tér 4-6. alatt található irodákban méltó körülmények között dolgozhatnak a szakemberek.

Először dr. Káldi Dávid, aki a program előkészítő munkáit 2005. március végéig irányította, üdvözölte a megjelent közéleti szereplőket, szakembereket, majd dr. Gyimesi Endre polgármester emelte ki a közös fellépés, együttgondolkodás jelentőségét, hangsúlyozva, hogy „egynek minden nehéz, de sokaknak semmi sem lehetetlen.” Majd átadta Rigó Csabának, a társulási tanács elnökének az irodák jelképes kulcsát.

Rigó Csaba – utalva a jelképes kulcs méretére – tréfásan hangsúlyozta, hogy az egyben érzékelteti a feladat nagyságát is. Majd szólt az elmúlt bő egy hónapban végzett munkáról és a közeljövő feladatairól, miszerint idén két szolgáltatási, illetve két kivitelezési tender kiírására kerül sor, amelyek részben tervezési munkákra vonatkoznak, részben a zalaegerszegi csatornahálózat felújítását, bővítését, valamint a szennyvíztelep rekonstrukcióját és az iszapelhelyezés megoldását célozzák. Az engedélyes tervek elkészülte után legkésőbb 2006. I. félévében szeretnék megkezdeni a hiányzó vezetékek kiépítését további 8 településen. Hangsúlyozta, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy tartsák a megfelelő menetrendet, s a projekt megvalósítását a tervezett időpontra, 2008. végére befejezzék. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak Zalaegerszeg és környéke ez idáig legnagyobb környezetvédelmi beruházásának előkészítéséhez.

Tartalom megosztása: