keresés a weboldalon

120 új munkahely Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

120 új munkahely Zalaegerszegen (Videó)

2013 május 08 - szerda
Mintegy 4000 négyzetméterrel bővült a zalaegerszegi inkubátorház. A fejlesztésre a megnövekedett kereslet miatt volt szükség. A közel 572 millió forintos beruházást ma adták át hivatalosan.

Az ünnepségen Gyutai Csaba polgármester elmondta: a Zalaegerszegen képződő teljes árbevétel az ország nemzeti össztermékének a három százalékát adja, ami kiemelkedő teljesítmény. Ez is mutatja a megyeszékhely erős gazdaságát.


Az ünnepségen Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta: sok inkubátorház működik az országban, ám a legtöbb szinte üresen áll. A zalaegerszegi fejlesztés viszont sikeres. Utalt arra is: a magyar gazdaság legnagyobb hibája, hogy az uniós forrásokat rosszul használják fel. 


A kis- és közepes vállalkozások kezét nem engedi el a kormány – ezt Rigó Csaba kormánymegbízott mondta. A politikus arra utalt: számos szakigazgatási szerv nyújthat segítséget a cégeknek.  


Az egyik 1700 négyzetméteres bővítmény 12 db műhelynek és 10 db irodának ad helyet. A terület keleti részén egy 2300 négyzetméteres létesítmény épült, irodákkal, műhellyel, szociális helyiségekkel és tárgyalóval. Az átadón bejelentették azt is: már tervezik az inkubátorház harmadik ütemét.
S.Z./N.G
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: