keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

15 éves a Családsegítő Szolgálat

Zalaegerszeg címer
Hírek

15 éves a Családsegítő Szolgálat

2004 november 04 - csütörtök
November 3-án a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. A munkatársakat és a társintézmények meghívottait először ünnepi műsor fogadta, majd Kiss Ferenc, az önkormányzat lakás-, egészségügyi- és szociális bizottságának elnöke adta át a szolgálat alapító tagjainak a jutalmakat.

Akár szimbólum is lehetne ez a dátum, hiszen a rendszerváltozással egy időben hat fővel alakult meg a családsegítő központ. A szociális szférában sok változás történt ez alatt az idő alatt, a szolgálat is kinőtt a serdülőkorból s most a felnőtté válás küszöbén újonnan jelentkező problémákkal küszködve segít a rászorulóknak – mondta az ünnepség elején Unyi János. Az intézményvezető szerint ez a tizenöt év elegendő volt ahhoz, hogy a városiak megismerjék a szolgálat munkáját. Elsősorban szociális, jogi, mentális és egészségügyi problémákkal fordulnak az egyének, családok az intézményhez.  Szerencsére a törvényi háttér is segíti őket, s annak ellenére, hogy új minisztérium a szakmai munka irányítója, a rugalmasan tudnak alkalmazkodni megváltozott körülményekhez.
 Zalaegerszegen kicsi a munkanélküliségi ráta, ám ennek ellenére itt is jelentkeznek a gazdasági változásokból adódó problémák – folytatta az intézmény vezetője. Egyre több család van válságban, s nő a csonka családban felnövő gyerekek száma. Az egyre speciálisabb esetek nagy kihívást jelentenek a szakemberek számára. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatban ma már harmincketten vannak: szociálpedagógusok, szociális munkások, szociálpolitikusok, gyógypedagógusok, a családsegítő szolgálatnál tizennégy szakember dolgozik.

Tartalom megosztása: