keresés a weboldalon

17. Országos Diákfotó-pályázat – a díjátadón

Zalaegerszeg címer
Hírek

17. Országos Diákfotó-pályázat – a díjátadón

2014 november 14 - péntek
2014. november 6-án iskolatársaimmal és Gedeon Tamás tanár úrral az elmúlt tanévben is meghirdetett Országos Diákfotó-pályázat kiállításának megnyitójára és díjátadójára utaztunk fel Budapestre.

Reggel még esőben gyülekeztünk a buszpályaudvaron. Szerencsére útközben elállt az égi áldás.

Először az új, 4-es metró megállóhelyeinek érdekes építészeti megoldásait néztük meg. A metrózás után már napsütésben sétáltunk fel a Gellért-hegyre. Megnéztük Budapest egyik jelképét is, Kisfaludi Stróbl Zsigmond művét, a Szabadság-szobrot. A hegy oldalában található játszótér csúszdáin jól szórakoztunk.

Budáról Pestre a Szabadság hídon átsétálva jutottunk el. A Duna több nagy hajót is vitt hullámain. A Vásárcsarnokba is bepillantottunk.

Sétánk során láttuk még Kálvin János szobrát és az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a pesti srácok emlékére állított emlékművet.

A Corvin Pláza épületében kaptunk szabadidőt, pihentünk, elfogyasztottuk hátizsákunkban hozott szendvicseinket és vásároltunk.

Délután érkeztünk a kiállítás helyszínére, a Benczúr-házba. A pályázat témái: étel, árnyék és alkony voltak. A versenyre nevezett fényképeket háromtagú zsűri pontozással értékelte, és a minimum 10 pontot elérő képek kerültek be a kiállítás anyagába. Iskolánk több tanulójának alkotása is szerepel a november 30-ig látható kiállításon: Bagonyai Bende, Bőke Norman, Börcz Ádám, Dienes Tifani, Lakatos Tamás, Simon Krisztián és jómagam nevét olvashatjuk a képek alatt.

Bár a díjátadón nem hangzott el, de Tamás bácsitól már korábban értesültünk róla: iskolánk fotóköre 4. helyezett lett!

Büszkék vagyunk díjazott társainkra: egyéni kategóriában Dienes Tifani első, míg Bőke Norman harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

A díjátadó után esti kivilágításban fényképeztük le az Országházat, valamint a közelében álló József Attila szobrot is.

Sok fénykép készült a nap során. Nagyon jól éreztük magunkat és élményekkel gazdagodva értünk haza.

Sepsi Csombor 7.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola                                    

Tartalom megosztása: