keresés a weboldalon

1956-ra emlékeznek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

1956-ra emlékeznek (Videó)

2016 október 07 - péntek
Nagyszabású rendezvénysorozattal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára Zalaegerszeg. A programok szervezésében az 56-os Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi- illetve a Politikai Foglyok Országos Szövetségének zalai szervezete, valamint a megyei és a városi önkormányzat egyaránt részt vesz.

Filmhét, képzőművészeti kiállítás, korhű felvonulás és tudományos konferencia. Többek között ilyen eseményekkel tiszteleg a zalai megyeszékhely. Az október 17-én kezdődő ünnepségsorozat lebonyolítására pályázati források állnak rendelkezésre – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:


A 60. évforduló kapcsán egy börtönmúzeumot is kialakítanak az egykori ÁVH épületében. Az önkormányzat így kíván tisztelegni az áldozatok és a hősök emléke előtt. A beruházás várhatóan 2017 első felében valósul meg. A részletekről Tolvaj Márta alpolgármester tájékoztatott:

A szervezésben a POFOSZ megyei szervezete is részt vesz. A szövetség célja az emlékezés mellett a még életben lévők ünneplése. Ennek eszköze – Kiss Bódog Zoltán, a szervezet elnöke szerint, – azaz emlékplakett, melyet erre az alkalomra alapítottak.


A programsorozatot a város vezetői, illetve a szervezetek képviselői az 56-os forradalmat jelképező lyukas zászló kitűzésével indították.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: