keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

2005. évi őszi lim-lom akció

Zalaegerszeg címer
Hírek

2005. évi őszi lim-lom akció

2005 szeptember 23 - péntek
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a ZALA-DEPO Kft. 2005. október 6. – 2005. október 22. között – kizárólag a lakosság részére – meghirdeti a város őszi nagytakarítását.

Az akció során a közszolgáltató csak a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagy darabos hulladékot (nagyobb háztartási felszerelési tárgy, bútor, egyéb ingóság) szállítja el. A lomtalanítási akció keretében semmilyen más hulladék (így pl. inert hulladék, építési törmelék, járműroncs, növényi hulladék, rendszeres háztartási szilárd hulladék, papír, veszélyes hulladék) elszállításáról nem gondoskodunk.

A családi házban élők a papírhulladékot (kartonpapír, újságpapír, szórólapok, stb.) 2005. október 4-én (kedden) a papírgyűjtési akció keretében reggel 6 óráig helyezzék ki a házak elé.  A papírhulladék folyamatosan elhelyezhető a társasházak melletti kék színű papírgyűjtő konténerekben is.

Veszélyes hulladékgyűjtési akcióra, amely a lakosság részére ingyenes, 2005. október 4-5. (kedd-szerda) 800-1600 óráig kerül sor Zalaegerszeg, Alkotmány úti telephelyen (volt Petőfi laktanya területén).

A köztisztasági állapot fenntartása érdekében a lomtalanítási akció a város 15 részén egymástól jól elkülöníthetően zajlik majd, a városrészek az aktuális időpontok előtt pár nappal a sajtóban értesülnek a rájuk vonatkozó dátumokról. Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a hulladékot kizárólag az adott városrészre meghirdetett időpont előtti napon 16 órától a kiírt nap reggel 7 óráig helyezzék ki az úttest szélére illetve a társasházak konténerei mellé. Az ettől eltérő időpontban kitett hulladékot, illetve papírhulladékot, növényi hulladékot (pl. ágnyesedék, lomb), veszélyes hulladékot stb.(lásd a fentiekben) az akció keretében nem szállítjuk el.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a köztisztaság megőrzése és a hulladékok kihelyezés szabályainak betartása érdekében a lomtalanítás ideje alatt a Közterület Felügyelet és a Műszaki Osztály fokozott ellenőrzést tart. Aki a megadottól eltérő időpontban hulladékot helyez ki, szabálysértést követ el és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés tetten ért elkövetőjével szemben 500-10.000 Ft-ig terjedő helyszínbírság szabható ki.
A lim-lom gyűjtési akció 1. hetének menete:

Október 6. (csütörtök) Pózva
Október 7. (péntek) Neszele, Kaszaháza, Gólyadomb  
Október 8. (szombat) Belváros (határai: Hunyadi úttól és a Göcseji úttól északra, a Platán sortól és a Kabók Lajos utcától keletre, valamint a Kabók Lajos utca, a Zala folyótól délre, és a vasútvonaltól nyugatra)
Október 10. (hétfő) Csács, Csácsi hegy, Puposdomb, Cserlap és a közte lévő utcák (Bozsoki városrész 10.21-én)
Október 11. (kedd) Ságod, Nekeresd
Október 12. (szerda) Lukahegy, Gálafej, Öreghegy, Jánkahegy, Vakaroshegy és a közte lévő utcák

A további városrészekre vonatkozó időpontokat későbbi alkalommal ismertetjük.
A város tisztaságának megőrzése érdekében a szabályok betartásához kérjük a lakosság együttműködését.

Tartalom megosztása: