keresés a weboldalon

2018 legjobbjait díjazták

Zalaegerszeg címer
Hírek

2018 legjobbjait díjazták

2019 január 28 - hétfő
A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség hagyományaihoz hűen, immár 28. alkalommal tartotta meg díjátadó ünnepségét, ahol az elmúlt esztendő legjobbjait díjazta

Az egybegyűlteket Bodrogi Csaba elnökségi tag köszöntötte, felvezetve az ünnepi alkalmat. A megyei szövetség elnöke dr. Villányi Antal összegezte az elmúlt esztendőt. Örömtelinek nevezte a férfi és a női csapat szereplését és azt, hogy mindkét együttes szereplését egye szélesebb szurkolói kör követi a helyszínen. Fontosnak tartja, hogy az utánpótlás nevelés egyre jobban szélesedik és hogy ismét volt válogatott játékos Zalából.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, nagyon fontos hogy példaképeink legyenek a sportban és ez a közel harminc éve indított kezdeményezés éppen ezt erősíti. Beszédében kitért a városban, a sport területén is elindult fejlesztésekre. Elmondta, hogy többen személyesen is megtalálták a sportcsarnok felújításának kérdésével is. Erről annyit mondott, hogy a következő ciklusban, az új városvezetésnek az egyik legfontosabb dolga lesz ennek a kérdésnek a megoldás. Azt egyelőre nem tudni, hogy a régit újítják fel, vagy újat építenek.  

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára is visszatérő vendége az ünnepségnek, aki köszöntőjében a magyar csapatok elmúlt évi jó szereplését emelte ki. A női válogatott kijutott az Eb-re, a korosztályos válogatott remekül szerepelt és a 3×3-as szakágban is egyre sikeresebbek vagyunk. 

A köszöntők után következett a díjátadás, ami erkölcsi elismerést jelent a díjazottaknak és nem anyagit.

A legjobb utánpótláskorú lány Kovács Georgina (ZTE NKK), a legjobb utánpótláskorú fiú Farkas Attila (Zalakerámia ZTE KK) lett. A felnőtteknél Sigrid Koizar (ZTE NKK) és Szabó Zsolt kapott elismerést. AZ elmúlt év legjobb edzője Gáspár Dávid (ZTE NKK) lett. A megyei bajnokság legjobb játékosa Tóth Olivér (EAC). Végül a Kosárlabdáért Zala Megyében díjat hárman vehették át: Tóth László (ügyvezető, ZTE NKK), Kustány Kálmán (a megyei szövetség volt elnöke) és Gergye Károly (a zalai szövetség volt főtitkára).

Tartalom megosztása: