keresés a weboldalon

203 éve született Deák Ferenc

Zalaegerszeg címer
Hírek

203 éve született Deák Ferenc

2006 október 18 - szerda
A Deák-Széchenyi-iskola, a Zrínyi-gimnázium, valamint a Deák Ferenc Megyei Könyvtár közösen szervezett ünnepi megemlékezést Deák Ferenc születésének 203. évfordulója alkalmából. A Deák téren megrendezett ünnepségen először egy népdalt, valamint az „Amíg élünk” című népszerű dalt, és Káldi János egyik versét hallgathatták meg az egybegyűltek.

Ezt követően Lázár István, Kehidakustány – ahol egykoron 46 élt Deák Ferenc – polgármestere mondott beszédet. Kiemelte: a kiváló politikus ma is követendő példa lehet mindenki előtt, ugyanis egész életében hazájáért és Zaláért dolgozott. Nemzetünk örök büszkeségévé vált, hiszen olyan történelmi események kulcsszereplője volt, mint például az 1867-as kiegyezés. Célja mindig az ország fejlődési pályára állítása volt, s talán legjellemzőbb bizonyíték egyedi egyéniségére, hogy munkáját, személyiségét még politikai ellenfelei is elismerték.

A megemlékezés végén a megjelent önkormányzatok, iskolák, kulturális intézmények és egyesületek képviselői helyeztek el koszorút Deák Ferenc szobránál. Zalaegerszeg nevében Gyutai Csaba alpolgármester koszorúzta meg a kiváló zalai hazafi szobrát. (P. Sz., Z. A.)

Tartalom megosztása: