keresés a weboldalon

25 éves a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

Zalaegerszeg címer
Hírek

25 éves a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

2006 március 13 - hétfő
Megalakulásának 25 éves évfordulóját ünnepli a Gönczi Ferenc ÁMK berkeiben működő Nefelejcs Nyugdíjas Klub. A negyedszázados jubileumra nagyszabású műsorral emlékeztek a tagok. Az időskorúakat köszöntötte, és 50 ezer forintos támogatással lepte meg Kiss Ferencné, a Gönczi ÁMK igazgatóhelyettese, majd dr. Gyimesi Endre polgármester is csatlakozott az adakozókhoz, és további 50 ezer forinttal, valamint a város dicsérő oklevelével toldotta meg a születésnapi ajándékot.

A 25-30 fővel alakult, s ma közel 100 tagot számláló Nefelejcs Nyugdíjas Klub 25 éves történetét Major József elnök idézte. Úgy fogalmazott: nem volt könnyű az indulás. A város elsők között alakult nyugdíjas klubjának jutott a megtisztelő feladat, hogy utat mutasson, lendületet adjon Zalaegerszeg nyugdíjas életének, megmutassa, élhetnek boldogan is az időskorúak.

– Úgy jártunk, mint a Bibliában a Magvető. Kaptunk egy földet, amit meg kellett művelnünk, termővé kellett tennünk talaját, hogy befogadja az a magokat. A városi művelődési központtól kaptuk a termőföldet. Ezt ültettük be magokkal, hogy azokból szép lassan kinőjenek a növények: köztük klubunk népdalköre, néptánccsoportja, majd az irodalmi színpad – idézte a múltat Major József. – Legfényesebb elismeréseinket a népdalkör tagjainak köszönhetjük. Országos megmérettetésekről két arany, három ezüst és egy bronz fokozatú minősítést hoztak haza. Ehhez társultak kiváló okleveleik.

A népdalkör mellett ma is sikerrel szerepel városi és megyei rendezvényeken, versenyeken a Nefelejcs Nyugdíjas Klub néptánccsoportja, és egyre többet láthatók színjátszóik. Legutóbb a Hófehérke és a hét törpe történetét vitték színpadra a nyugdíjasok, nagy sikerrel. A próbák mellett rengeteget járnak közösen kirándulni az időskorúak. Mára az ország egészét bejárták, de megfordultak több külföldi városban is. Rendszeres résztvevői a városi rendezvényeknek, fesztiváloknak, sohasem hiányoznak a farsangi felvonulásról, de a prószafesztiválról sem.  

A Nefelejcs Nyugdíjas Klub a nemzeti hagyományok és a népszokások ápolása terén végzett munkáját a város önkormányzata is elismerte. 2002-ben Zalaegerszegért díjban részesültek az időskorúak.

A klub tagjai műsort adtak a jubileumi rendezvényen, majd ők maguk gyönyörködtek a meghívottak előadásaiban. Az ünneplés a későbbiekben kötetlen beszélgetésekkel, eszem-iszommal, és hajnalig tartó vígassággal folytatódott a Gönczi Ferenc ÁMK-ban. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: