keresés a weboldalon

25 éves a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

25 éves a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ (Videó)

2014 november 27 - csütörtök
Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, már az új székhelyén, az Apáczai téren. A családsegítés 1989. november elsején indult a megyeszékhelyen, később pedig gyermekjóléti szolgáltatással bővült az intézmény munkája.

Tolvaj Márta alpolgármester kiemelte: a család a társadalom alapja. Éppen ezért jövőnk szempontjából kiemelten fontos az elfogadás és a tiszteletadás.

– Az intézményben dolgozó szakemberek nagyon sokat tudnak segíteni a krízishelyzetben lévő családoknak- hangsúlyozta Zimborás Béla, a Humánigazgatási Osztály osztályvezető-helyettese.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van Zalaegerszegen segítő intézményre és szakemberekre, hiszen sok esetben a családok egyedül nem tudják megoldani problémáikat.

Sümegi László a Szociális Bizottság elnökeként köszöntötte az ünneplőket.

– Az intézmény főként hátrányos helyzetű családokat segít. Általában lakhatási nehézségekkel, gyermeknevelési gondokkal, párkapcsolati problémákkal küzdők jelentkeznek nálunk – mondta Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A családsegítő szolgálatot tavaly mintegy 1700 család, illetve magánszemély kereste fel.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: