keresés a weboldalon

25 éves a Zalaegerszegi Gondozási Központ (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

25 éves a Zalaegerszegi Gondozási Központ (Videó)

2013 október 25 - péntek
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Zalaegerszegi Gondozási Központ. A rendezvényen felidézték az elmúlt 25 év eseményeit. Gyutai Csaba polgármester a jubileum alkalmából 50 ezer forintot ajándékozott az intézménynek. Egy 40 millió forintos beruházásnak köszönhetően pedig megújul a gondozási központ és a Kosztolányi úti szociális klub is.

Az 1988-ban alakult Zalaegerszegi Gondozási Központ az idős emberek ellátásának szervezésével kezdte feladatát. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan bővítették szolgáltatásaikat.
 
A gondozási központban 57 lakásban élnek ellátásra szoruló idős emberek. A jubileum alkalmából ajándékcsomagot vehettek át azok, akik már 25 éve lakói az intézménynek.
 
 
Az intézményben 24 órás gondozói ügyelet működik, így az idősek egészségi állapotának ellenőrzése folyamatos. A városban 14 ezer 60 év feletti ember él, 7 százalékukat segíti a szociális ellátórendszer. A Belügyminisztériumtól a város idősbarát önkormányzat díjat kapott. A jövőben egy nagyobb beruházással fogják segíteni az ellátórendszer színvonalas működését – tudtuk meg Gyutai Csaba polgármestertől.

 
Az ünnepségen a gondozási központ munkatársait is jutalmazták, akik közül nyolcan 25 éve dolgozói az intézménynek.  
 
DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: