keresés a weboldalon

25 éves jubileum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

25 éves jubileum (Videó)

2015 október 09 - péntek
25 éves a Zala Megyei Mentálhigiénés Egyesület. Ebből az alkalmából pénteken – a lelki egészség világnapján – ünnepséget tartottak Zalaegerszegen. A jubileumi rendezvényen felidézték az elmúlt negyed évszázadot, majd beszámoltak a szervezet célkitűzéseiről és felhívták a figyelmet a telefonos lelkisegély-szolgálatok fontosságára.

Az ünnepséget megnyitó Zaleczky Elza, az egyesület elnöke emlékeztetett: a szervezet 1990-ben Győri László, főorvos kezdeményezésére 24 orvos, közművelődési szakember és karitatív munkatárs részvételével indult. Tevékenységük középpontjában azóta is a rehabilitáció, a gyógyítás, az egészség és a baleset-megelőzés áll.

Zaleczky Elza arról is beszélt: a mentálhigiéné alatt napjainkban a lelki egészségvédelmet, a szociális problémák korai kezelését és a többszintű prevenciót értjük. Balaicz Zoltán polgármester pedig az egyesület áldozatos tevékenységét méltatta.

Az egyesületet kitüntető oklevéllel jutalmazta Zalaegerszeg önkormányzata a lakosság lelki védelméért tett tevékenységért. Az elismerést az ünnepségen Balaicz Zoltán, polgármester adta át.

M.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: