keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

30 éves a Kézművesek Háza (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

30 éves a Kézművesek Háza (Videó)

2012 szeptember 10 - hétfő
30 éves jubileumát ünnepelte a hétvégén a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Kézművesek Háza. A jó hangulatú baráti találkozón megelevenedtek a már elfeledettnek hitt történetek.

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjai egymást és saját magukat keresték a 30 évvel ezelőtti fotókon. Ekkor kezdték el építeni a Kézművesek Házát. A jubileum alkalmából történeti kiállítás nyílt, ahol az elmúlt 3 évtized legjelentősebb eseményeit lehet nyomon követni. Az ünneplők valamennyien a közel 240 főt számláló egyesület tagjai. 
A Kézművesek Háza és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület 8 szakkört működtet, különböző rendezvényeket és fesztiválokat kínál. A teljesség igénye nélkül ide tartozik például a Tökfesztivál, a Magyar- Horvát Családi Pünkösd, vagy az Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó. Gyutai Csaba polgármester büszke az elmúlt 30 év munkájára. 
A jubileumi ünnepségen beszédet mondott L. Simon László kultúráért felelős államtitkár, aki elmondta példaértékű az összefogás, aminek köszönhetően a Kézművesek Háza még ma is működik. Továbbá hangsúlyozta, jövőre 12%-kal fogják növelni a kulturális támogatások összértékét.

A Kézművesek Háza a közeljövőben új szakkörök elindítást tervezi, amelyekkel elsősorban a hölgyeket fogják megszólítani. Többek között textilkészítő és főző tanfolyamon vehetnek részt a zalai hagyományok iránt érdeklődők. 

 DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: