keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

33 gépésztanuló szakközépiskolás kap ösztöndíjat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

33 gépésztanuló szakközépiskolás kap ösztöndíjat (Videó)

2012 szeptember 26 - szerda
A gépészeti szakmacsoportba tanuló középiskolásoknak meghirdetett ösztöndíjra idén 40-en jelentkeztek. Közülük többen tanulmányi eredményeik miatt nem kapták meg a támogatást. Esélye azonban kétszer annyi diáknak is lehetett volna, az önkormányzat ugyanis 2 millió forintot szánt a támogatásra.

33 gépészeti szakmacsoportban tanuló diák nyerte el a város ösztöndíját ebben a fél évben. Legtöbben közülük gépgyártás technológiai technikus.

A diákok zöme próbál jól teljesíteni, az ösztöndíj összege tanulmányi átlagtól függően akár havi 15 ezer forint is lehet.

Bár sokan tanulmányi eredményük miatt nem kaphatták meg az ösztöndíjat. A Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója Vargáné Bérczes Bernadett úgy látja, motiválja a diákokat az anyagi támogatás. Idén a korábbiakhoz képest jóval többen választották a gépészeti szakmákat, mint korábban.

Az ösztöndíj megszerzéséhez minimum hármas átlag szükséges. Az önkormányzat jó teljesítmény estén lényegesen több diákot tudna támogatni – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: