keresés a weboldalon

3D íjászverseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

3D íjászverseny

2012 október 29 - hétfő
Szeptemberben kezdtem el járni íjászatra a Sólyom Íjász Egyesületbe.

A hét végén, vasárnap részt vehettem egy íjászversenyen. A reggeli köd ellenére közel kilencven nevező indult többféle kategóriában, a vendégekkel együtt mintegy százharmincan gyűltünk össze Szaplányosban (Miklósfa-Liszó-Jankapuszta). A nevezők között országos csúcstartók, minősített versenyzők voltak, számos fiatal és sok első versenyes induló, mint én.

A csoportok elosztása után kiürült a tábor. A szervezők az erdőben megjelölt útvonalon 24 db különböző 3D-s állatot helyeztek ki, ezek voltak a célok, amelyekre nyíllal lőni kellett a kijelölt távolságból. Meghatározták, hogy melyik kategória versenyzőinek honnan kellett célozni. Közel 5 órán át „üldöztük a vadakat” kalandos ösvényeken, lőttem medvét,
szarvast, vadkant, őzet, pulykát, sarki rókát, pekarit, nyulat, fácánt.

Nagyon szép volt az erdő, ahogy a köd ellenére néha beszivárgott a fák közé egy kis fény. Rengeteg gombfélét láttam. A megérdemelt ebéd elfogyasztása után távlövésben versenghettek az arra vállalkozók.  Az utolsó csoport beérkezése után kinyomtatták az okleveleket, és kezdődött az eredményhirdetés. Én a kategóriámban a 4. helyezést értem el.

Igaz, elfáradtam, de élményekkel teli nap volt. Örülök, hogy részt vehettem egy ilyen programon.

Dávid Martin
3. a.
Landorhegyi Ált. Iskola, Sportiskola

Tartalom megosztása: