keresés a weboldalon

40 éves a Petőfi iskola testnevelés tagozata (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

40 éves a Petőfi iskola testnevelés tagozata (Diákújság pályázat)

2012 április 12 - csütörtök
Egy szép novemberi napon közölte velünk az osztályfőnökünk, hogy márciusban lesz egy nagy ünnepség, mégpedig a testnevelés tagozat megalakulásának negyvenedik évfordulója alkalmából.

Erre az alkalomra a diákoknak egy bizonyos Hajrá csajok elnevezésű aerobikot kellett begyakorolni. Természetesen más produkciókkal is készültek az osztályok. A testnevelés órák próbákká váltak, s volt, amikor más órákon is gyakoroltunk.

A nagy nap hetén már a Sportcsarnokban voltak a próbák. Én nagyon szerettem oda járni, mert így bele tudtam élni magam abba, hogy majd milyen lesz „élesben” ott táncolni. Mindenki nagyon izgult, alig vártuk, hogy eljöjjön a nagy nap. Osztályfőnökünk Éva néni aggódott egy kicsit amiatt, hogy minden jól sikerüljön. Voltak feszült pillanatok a felkészülés alatt, de szerencsére minden csodásan sikerült. Az ünnepség a Himnusszal kezdődött, majd térdelő állással kiraktuk azt a bizonyos 40-et.

Ezután ünnepi beszédek következtek, és az elismerések átadása. Majd elkezdődött a műsor. Sok produkciót adtak elő az osztályok. Volt néptánc, cha-cha-cha, mazsorett, fit-ball, jazz balett és még sorolhatnám.

Az én osztályom a mambót mutatta be, természetesen az én közreműködésemmel. Gyönyörű lányok és fess fiatalemberek elegáns, egyforma öltözékben. A nézők szerint nagyon ügyesek voltunk, mert hatalmas tapsot kaptunk.

Ezek után következett a nagy aerobik, amelyen az iskola szinte minden tanulója – közel 500 gyerek – részt vett. A testnevelő tanárok megfeszített munkájának meg is lett a gyümölcse. Minden jól sikerült, remekül mutatott együtt ennyi diák, akik egyszerre lépdeltek a zene ritmusára.

Iskolánk nagyszabású ünnepsége nagyon jól sikerült, amit a sajtó és a média is bemutatott. Örülök neki, hogy részt vehettem iskolánk ezen eseményén, és részese lehettem ennek a nagyszabású rendezvénynek. Büszke vagyok arra, hogy ebbe az iskolába járok, és arra is, hogy testnevelés tagozatos vagyok.

Bakos Erik 6.b osztály
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: