keresés a weboldalon

40 éves a Petőfi utcai Tagóvoda (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

40 éves a Petőfi utcai Tagóvoda (Videó)

2015 március 24 - kedd
Idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját a Petőfi utcai Tagóvoda. A jubileumi rendezvényen felidézték az intézmény jelentős pillanatait, történéseit és megköszönték az elmúlt 4 évtized vezetőinek munkáját.

A meghitt gondolatok után az óvódások egy mesejátékkal kedveskedtek a vendégeknek.

Az óvoda az 1974-75-ös tanévben nyitotta meg először kapuit. Akkor még 4 egész és 1 félnapos csoporttal- idézte fel a kezdeteket Szőkéné Szente Júlia tagóvoda vezető. Mint mondta: Az induláskor 1 óvodai felügyelő, 1 függetlenített helyettes, 9 óvónő és 7 dajka nevelte, gondozta a kicsiket. Mint megjegyezte: A nyitástól a mai napig csaknem másfélszáz dolgozója volt az intézménynek.

Az elmúlt 4 évtizedben végzett munkát egy-egy szál virággal köszönték meg az egykori vezetőknek. Balaicz Zoltán polgármester azt mondta: a város büszke lehet a Petőfi utcai Tagóvodára, mivel az itt dolgozó nevelők, dajkák kiváló munkát végeztek és végeznek mindmáig. A rendezvényen felelevenítették az intézményben történt fejlesztéseket is; többek között a sószoba kialakítását, a modern játszótér kiépítését valamint a megújult tálaló konyhát.

A polgármester kitüntető oklevéllel és 100 ezer forint támogatással köszönte meg az intézményben végzett munkát. Az elmúlt 40 évet idézi az a kiállítás is, amelyet az óvoda egyik szegletében rendeztek be a nevelők.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: