keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

46 ezer egynyárit ültettek

Zalaegerszeg címer
Hírek

46 ezer egynyárit ültettek

2005 május 24 - kedd
A Városgazdálkodási Kft. szorgalmasan készült a város napjára. A zöldterületeken az első kaszálást mindenhol elvégezték, sőt, a kiemelt kategóriás területeken már a kétszeri kaszálás is megtörtént. Bakiné Rédei Tímea közterület-fenntartó ágazatvezető a részletekről elmondta: elsőként a gébárti szabadidőközpontot tették rendbe, mivel a másfél hetes rendezvénysorozat egyik kiemelt helyszíne volt. A Dísz téren virágkompozíciókat készítettek, és kilenc platánfát vettek körbe virágággyal. Ötezer darab egynyári virág került kiültetésre, az ágyásokat 15 köbméter földdel töltötték fel és száz méter szegélyt alakítottak ki.

– Most kezdjük a kétnyári virágok, illetve a tulipánhagymák kiszedését a virágágyakból – mondja Bakiné Rédei Tímea és hozzáteszi: – amennyiben az időjárás engedi, azonnal hozzálátunk az egynyári növények ültetéséhez. Az egész város területén – beleértve a peremkerületeket is – 46 ezer egynyári virágot ültetünk 2 ezer 700 négyzetméter virágfelületen. A virágosítás keretében 800 darab nagycserepes muskátli kerül a kandeláberekre, valamint 86 darab virágláda díszíti majd a város területét. Kihelyezünk, többnyire a belvárosba, tíz darab virágoszlopot és 140 futómuskátlit helyezünk el balkonládákba.

Az idei évben is elindítja a Városgazdálkodási Kft. a Virágos Zalaegerszegért akciót az önkormányzattal közösen, hasonlóan a tavalyi évhez. Négy kategóriában kerül a pályázat kiírásra: családi házas övezetre, többszintes lakóépületek környékére, illetve a kereskedelmi és ipartelephelyek, valamint intézmények, üzletek környezetének szépítésére.

– Nagyon várom a pályázatokat és bízom abban, hogy az idei évben az intézményektől több pályázati anyag érkezik hozzánk. Ennek az akciónak az a célja, hogy minél szebb, virágosabb legyen Zalaegerszeg – fogalmaz Bakiné Rédei Tímea. – Nagyon fontos, hogy a saját környezetünkkel törődjünk.

Tartalom megosztása: