keresés a weboldalon

5 éves a magyar-angol két tannyelvű oktatás Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

5 éves a magyar-angol két tannyelvű oktatás Zalaegerszegen (Videó)

2014 november 07 - péntek
Öt éves az angol két tanítási nyelvű képzés a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az eltelt esztendőkben eddig 260 kisdiák tanulhatott itt emelt óraszámban angolul.

Az angol tagozatos diákok előadásukkal mutatták meg, hogy fiatal koruk ellenére nem csak értik, de jól is beszélik a nyelvet.

– A diákok már harmadik osztályos koruktól Cambridge-i nyelvvizsgarendszerben minden évben számot adnak tudásukról- emelte ki Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

A diákok többsége nyolcadik év végére le tudja tenni a középfokú nyelvvizsgát.

Balaicz Zoltán polgármester az ünnepségen tartott beszédében hangsúlyozta: egyre nagyobb igény van a magas óraszámú idegennyelv-oktatásra.

Idén a hatodik angol két tanítási nyelvű évfolyam kezdte el tanulmányait, így eddig az intézmény 260 kisdiák számára biztosított emelt óraszámban nyelvoktatást. Újdonság, hogy a Petőfi iskola mostantól nyelvvizsgaközpontként is működik, amit az oktatási intézmények vezetői ünnepélyes szerződés aláírással hitelesítettek.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: