keresés a weboldalon

60 éves a Botfai LSC

Zalaegerszeg címer
Hírek

60 éves a Botfai LSC

2010 június 21 - hétfő
Sok víz lefolyt a Válickán azóta, hogy 1948-ban az akkori botfai fiatalok focizni gyűltek össze annak partján, pálya híján a legelőn. A következő ősszel már igazolt csapata volt a falunak, melynek tagjai cipő híján mezítláb, fekete – fehér mezben, kölcsön labdával játszották a mérkőzéseket. A vasárnapi összecsapásokra lovaskocsival jártak. Mindezen körülmények nem akadályozták meg a debütáló együtteset, hogy bajnokként zárja az évet (az ezért járó díjat, egy teljes felszerelést a mai napig nem kapták meg) – olvasható mindez a 60 éves klubot bemutató kiadványból. Ezen dokumentumot, melynek összeállításához a helybelieken kívül a levéltár szolgáltatott anyagot, a jubileumi ünnepségen adták át, a jelenleg 150 tagot számláló egyesületnek.

Köszöntőt a rendezvény fővédnöke, dr. Gyimesi Endre polgármester, illetve dr. Orsós Ferenc, a klub elnöke és dr. Tuboly János, az MLSZ zalai felügyelő – bizottságának elnöke, az országos választmány tagja mondott. A sport jellem- és közösségépítő hatása mellett, a több szakosztállyal kibővült klub részletes múltját, illetve a futball várható jövőjét vázolták. Nem feledkeztek meg azon játékosokról, edzőkről, támogatókról, akik sokat tettek az elmúlt 6 évtizedben a csapatért. Névre szóló ajándék illette őket. A klub pedig elismerő oklevélben részesült, melyet a polgármester adott át.

A foci ünnep persze focitól teljes. Így egész nap zajlottak a mérkőzések a ma már létező és jó állapotú pályán. A klub nemcsak felnőtt, hanem tartalék, serdülő, ifjúsági és öregfiúk (időnként női) csapattal is bír. Az érmek, kupák csillogón gyülekeznek. Öltözni már nem egy kiszuperált buszban, vagy a faárnyékban kell, hanem korszerű öltözőben. A sör is inkább dobozos, mint üveges, de azért fogy. A lányok szurkolnak, a pálya széléről továbbra is kiabálják a jó tanácsokat. Így legyen még legalább 60 évig!

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: