keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

60 éves a Deák Ferenc Megyei Könyvtár (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

60 éves a Deák Ferenc Megyei Könyvtár (Videó)

2012 október 15 - hétfő
Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Deák Ferenc Megyei Könyvtár. A születésnapi ünnepséget ma tartották a bibliotékában. A programra jelenlegi és egykori munkatársak a könyvet szerető állampolgárok érkeztek. Kiss Gábor a bibliotéka jelenlegi igazgatója Kossuth Lajos szavaival nyitotta meg a rendezvényt.

Nem mindennap ünnepelhetjük, hogy egy intézmény, egy szolgáltatás, egy ügy, 60 éves – mondta Kiss Gábor. Majd úgy folytatta: amióta az emberiség írásban örökíti át történelmét, létezik egy gyűjtőhely, amely feldogozza és hozzáférhetővé teszi a tudásanyagot. Ez a könyvtár. 

A születésnapi ünnepségre egykori munkatársak is érkeztek. Vastagh József a bibliotéka jogelődjének első igazgatója volt.

Három munkatárssal kezdte meg működését a bibliotéka, ma 38-an dolgoznak az intézményben. Jelenleg több mint 5000 beiratkozott tagja van. Köztük olyanok is, mint például Bogár Imre, aki elsők között váltotta ki olvasójegyét.

Akik részesei szeretnének lenni az elmúlt hat évtized legemlékezetesebb pillanatainak, azok látogassanak el a Deák Ferenc Megyei Könyvtárba, hiszen fotókból és írásos emlékekből nyílt kiállítás.  

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: