keresés a weboldalon

60 éves a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

60 éves a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola (Videó)

2014 március 28 - péntek
60 éves a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A jubileumi évfordulót a hangversenyteremben ünnepelték a zeneiskola növendékei. Most azok az egykori diákok is visszatértek az alma máterhez, akik ma már a zenei élet elitjébe tartoznak.

 A kórus műsorával kezdődött a jubileumi repertoár. A zeneiskolának 600 növendéke van, akik olyan képzést kapnak, ami alapja lehet egy komolyabb zenei karriernek is.

A hangversenyen a nézők az előadásokon keresztül ismerhették meg a zeneiskola felépítését és munkáját. A kamaraegyüttesek mellett szólisták és azok a növendékek is felléptek, akik már művészi pályára kerültek – tudtuk meg Győrffyné Köznczöl Tímeától, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójától.

A zeneiskola növendékei országos és regionális versenyek győztesei. Tavasszal versenyről versenyre járnak. A jubileumi ünnepség alkalmából a város önkormányzata 120 ezer forinttal támogatta az intézményt. A támogatást Gyutai Csaba polgármester adta át.

A zeneiskola nem csak résztvevője, de rendezője is rangos versenyeknek, idén házigazdája lesz a XIII. Lubik Imre Trombitaversenynek.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: