keresés a weboldalon

7,8 milliárd forinttal támogatja a kormány a Flex fejlesztését

Zalaegerszeg címer
Hírek

7,8 milliárd forinttal támogatja a kormány a Flex fejlesztését

2024 május 31 - péntek

Néhány éven belül Magyarország ott lesz a világ öt országa között, ahol évente több mint egymillió autót gyártanak – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán kora este Budapesten, ahol bejelentette: állami támogatással 35 milliárd forintos beruházást valósít meg Zalaegerszegen a FLEX. Az új üzemben a magyarországi autógyártók, köztük a BMW, a Ford és a Volkswagen részére gyártanak majd nagyfeszültségű elektromos és hibrid járműalkatrészeket.

A sajtótájékoztató résztvevőit Paul Baldassari, a FLEX elnöke köszöntötte, aki kiemelte: a fejlesztés eredményeként további 210 fővel emelik dolgozóik számát Zalaegerszegen. Közülük 20 magasan kvalifikált álláshely a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik. Péter Ágota, a FLEX alelnöke a beruházás részleteit ismertette.

Vigh László országgyűlési képviselő a ZalaZone járműipari tesztpálya jelentőségét méltatta, amely immár a sokadik befektetőt vonzza a környékre. Balaicz Zoltán polgármester gratulált a fejlesztéshez, majd kiemelte: rendkívül büszke Zalaegerszeg arra az együttműködésre, amit kialakított a városban az immár 30 éves múltra visszatekintő FLEX-szel.

Magyarország kormánya 7,8 milliárd forinttal támogatja a FLEX beruházását – jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter felidézte: a magyar gazdaság is megszenvedte az elmúlt évek válságait, ám mostanra sikerült visszaállítani a növekedési pályára. Ezt bizonyítja a negyedéves növekedés, ami második az Európai Unióban.

A cél néhány éven belül ennek megduplázása – emelte ki a miniszter, majd hozzátette: az autógyártás további növekedésének feltétele, hogy a beszállítók tudják tartani a lépést. Ezért különösen nagy jelentőségű a zalaegerszegi fejlesztés.

F.M./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: