keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

800 éves Andráshida (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

800 éves Andráshida (Videó)

2011 május 26 - csütörtök
Írásos említésének 800 éves évfordulójára készül Andráshida. Ebből az alkalomból a város és a városrész vezetése, illetve lakói összesen öt kiemelt programmal várják a zalaegerszegieket, valamint a megyeszékhelyre látogatókat. A részletekről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Amint az a sajtótájékoztatón kiderült, Sümegi László önkormányzati képviselő és Gyutai Csaba polgármester andráshidaiaknak vallják magukat, így különösen fontosnak tartják, hogy az e hét végén kezdődő, s a november 27-ig tartó rendezvénysorozat különösen jól sikerüljön. Azzal együtt, hogy meggyőződésük szerint múlt nélkül nincs jelen, így a ma emberének kötelessége is az emlékezés.

– Az ünnep a megemlékezésen túl az itteniek összetartozását is jelképezi majd – fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

– Tisztelettel meghívok mindenkit a rendezvénysorozatra, amely május 29-én a gyermeknappal, illetve a nyárköszöntővel kezdődik – hangsúlyozta Sümegi László képviselő.

A következő rendezvényt, a Szentivánéji vigasságokat június 25-én tartják az Öveges ÁMK-ban. Augusztus 20-án megemlékeznek az államalapítás, az alkotmány és az új kenyér ünnepéről, majd október 8-án szüreti forgadalom címmel szerveznék egész napos programot. A záróreseményt Szent András napjára, november 27-re tűzték ki. A részletes program Zalaegerszeg város honlapján és az Andráshidai Hírmondó jubileumi kiadásában megtekinthető.

V.N.

Tartalom megosztása: