keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2022 május 27 - péntek

Befejeződött (Videó)

Befejeződött a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Orvos- és Nővérszállójának belső rekonstrukciója. A beruházást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatta. A részleteket – a helyszínen – egy bejárással egybekötött sajtótájékoztatón ismertették. 
bővebben
2022 május 26 - csütörtök

GreenTech (Videó)

Elkezdődött a zöld energia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. Az eseménynek helyszínt biztosító járműipari tesztpályán az oktatás, az ipar, az elektromobilitás, továbbá a zöld jármű- és építőipar egyes elemeit mutatták be. A programon felvezető előadást tartott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, aki az energetikai kihívásokról is beszélt.
bővebben
2022 május 25 - szerda

Újabb jelentős fejlesztés (Videó)

Újabb jelentős fejlesztés kezdődött a Kovács Károly Városépítő Programban. A Tomori Pál utcában összesen 88 millió forint értékű közműrekonstrukciót követően új parkolókat építenek és megújul az útburkolat.
bővebben
2022 május 25 - szerda

Megszólaltatták az új zongorát (Videó)

Megérkezett a Korona Szalonba az új hangversenyzongora. A hangszert sajtótájékoztatón szólaltatták meg. Az újságíróknak elmondták, hogy a 13,8 millió forint értékű beszerzést az állam 13 millió forinttal támogatta. A fennmaradó összeget a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesület, valamint egy helyi vállalkozó adományából finanszírozták.
bővebben
2022 május 25 - szerda

Diktatúrák határán (Videó)

„Diktatúrák határán – Egyházak Magyarországon 1944-1948 között”. Ezzel a címmel rendeztek tudományos konferenciát Zalaegerszegen. A programmal – mely egy projekt részeként valósult meg – a helyi identitást igyekeztek erősíteni.
bővebben
2022 május 20 - péntek

Díjátadó (Videó)

Lezárult a Virtuális Városi Diákújság Pályázat, melyet a Zalaegerszegi Televízió és a zalaegerszeg.hu, a város internetes portálja közösen szervezett. A díjátadót ma – stílszerűen – a ZTV stúdiójában tartották.
bővebben
2022 május 19 - csütörtök

Energiatakarékos nap (Videó)

Az energiatakarékosság volt a téma az Öveges József Általános Iskolában. Az intézmény élen jár a szemléletformálásban, így értelemszerűen az ebből az alkalomból meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését is itt tartották.
bővebben
2022 május 18 - szerda

Fejlesztések (Videó)

Bővült mától azoknak a befejezett fejlesztéseknek a köre, melyek kényelmesebbé, illetve biztonságosabbá teszik a zalaegerszegiek életét. A munkálatokhoz szükséges forrást elsősorban az önkormányzat biztosította.
bővebben
2022 május 18 - szerda

Ismét lesz GreenTech (Videó)

Ismét megrendezik a GreenTech zöld energia- és fenntarthatóság szakkiállítást és konferenciát. A kétnapos rendezvénynek a ZalaZone Járműipari Tesztpálya ad otthont. A részletekről kedden számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2022 május 17 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Zalaegerszeg 775 éves évfordulójáról és a múlt heti közgyűlés legfontosabb döntéseiről beszélgetett Balaicz Zoltán polgármesterrel Frauenhoffer Márta a keddi Egerszegi Estékben. Megtudhatták – egyebek mellet -, milyen eredménnyel zárta az évet a város önkormányzata és az annak tulajdonában lévő gazdasági társaságok. Szó volt Zalaegerszeg közbiztonságának számairól, a folyamatban lévő, vagy már befejeződött beruházásokról, és az előkészítés alatt álló lazacfarmról.
bővebben
2022 május 17 - kedd

Elkészült a Neszele utca (Videó)

Elkészült a Neszele utca útburkolat-felújítása. A 35 millió forintos beruházás a Kovács Károly Városépítő Programban valósult meg.
bővebben
2022 május 17 - kedd

Példaértékű fejlesztés (Videó)

Felújították az útburkolatot a cimpóhegyi Bokor utcában. A városrészben megvalósult fejlesztésről – a helyszínen – sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2022 május 16 - hétfő

Helyére került a híd (Videó)

Helyére emelték a kaszaházi kisvízi Zala-híd egyik legfőbb elemét. A beruházás a Zöld Zala-part nevű, kerékpárút-projektet egészíti ki. A csaknem 60 milliós, turisztikai célú fejlesztést a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program támogatja.
bővebben
2022 május 13 - péntek

Megnyílt a Göcseji Múzeum (Videó)

Átadták a felújított Göcseji Múzeum épületét. A két milliárd forintból megszépült intézményben több állandó kiállítás is helyet kapott. Ezeket ma nyitották meg a nagyközönség előtt.
bővebben
2022 május 13 - péntek

Leleplezték (Videó)

Czobor Mátyás mellszobrának avatásával folytatódott a városnapi rendezvény. Az alkotást, amely Zalaegerszeg legtovább regnáló polgármesterét formázza, a Május 1. ligetben leplezték le.
bővebben
2022 május 13 - péntek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

1247-es, első írásos említésének 775. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg. Május 13-a, 1885. óta a város napja, ugyanis ekkor lett rendezett tanácsú a zalai megyeszékhely. A nap szentmisével és közös ökumenikus imádsággal kezdődött a Mária Magdolna Plébániatemplomban.
bővebben
2022 május 12 - csütörtök

Üléseztek (Videó)

Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete. A grémium tagjai ezúttal 37 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.
bővebben
2022 május 11 - szerda

Folytatódik a Vizslapark megújítása (Videó)

Befejeződik az év végére Zalaegerszeg legnagyobb belvárosi parkjának megújítása. Jelenleg a Címerház rendbetételén, a közvilágítás korszerűsítésén, kamerarendszer telepítésén, és egy vendéglátóhelyet is magába foglaló pavilon építésén dolgoznak a szakemberek.
bővebben
2022 május 10 - kedd

Mustra Grill&Chill (Videó)

Ismét mustrára hívják az érdeklődőket a vendéglátósok Zalaegerszegen. Tavaly nyáron jött létre az egyedülálló összefogás, melynek eredményeképpen ősszel megszervezték a rendezvénysorozat első állomását. Akkor a borok, most a BBQ világába kalauzolják el az érdeklődőket a megyeszékhelyi éttermek.
bővebben
2022 május 10 - kedd

Menekülteknek adnak szállást a kollégiumok (Videó)

A Városi Középiskolai Kollégium is segít az Ukrajnából menekülteknek. Elsőként anyákat és gyermekeket fogadtak be, majd a Szőcs János Labdarúgó Akadémia szervezésében egy zaporozec-i csapat tagjai érkeztek hozzájuk. Valamennyiük szállásáról, ellátásáról, a kicsik iskolai és óvodai elhelyezéséről, és a szülők munkába állásáról gondoskodik a város.
bővebben
2022 május 06 - péntek

50 éve együtt (Videó)

Több, mint fél évszázada tett házassági fogadalmakat újítottak meg ma Zalaegerszegen. A város Dísztermében Balaicz Zoltán polgármester előtt hét házaspár erősítette meg életük egyik legfontosabb döntését. Az 50 éve együtt nevű eseményt két év kihagyás után rendezték meg újra.
bővebben
2022 május 06 - péntek

Kerékpárutat avattak (Videó)

Több mint két kilométernyi kerékpárutat avattak Zalaegerszegen, ahol kiemelt cél a közlekedés zöldítése. Ehhez illeszkedik a most átadott szakasz, amely a belvárosi biciklizést teszi biztonságosabbá.
bővebben
2022 május 05 - csütörtök

Átadták a Korona Szalont (Videó)

Megtartották a Korona Szalon ünnepélyes átadóját, ahol az 550 millió forintos beruházás részleteiről is tájékoztatták a megjelenteket. A Modern Városok Program városrehabilitációs elemében felújított újabb patinás épület az elmúlt korok Zalaegerszegére emlékeztet.
bővebben
2022 május 03 - kedd

Folytatódik a faültetés (Videó)

Újabb két cég csatlakozott Zalaegerszeg faültetési programjához. Ezúttal a Schneider Electric és a 3B Hungária Kft. járult hozzá 11-11 fával a város nagyszabású, 2019-ben indult kezdeményezéséhez.
bővebben
2022 április 29 - péntek

Richter Egészségváros (Videó)

Zalaegerszegre érkezik a Richter Egészségváros. Az országjáró szűrőprogramon ingyenes szűrések, tanácsadások és családi szabadidős lehetőségek várják az érdeklődőket május hetedikén a Dísz téren. A gyógyszergyártó vállalat a részvétellel támogatja a Zala Megyei Szent Rafael Kórházat. A részletekről ma a Városházán tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2022 április 28 - csütörtök

Jutalmazták a végzős diákokat (Videó)

Jutalmat adtak át a kiemelkedő eredményeket elért végzős diákoknak. A hangverseny- és kiállítóteremben azok a fiatalok vehették át a város elismerését, akik a tanulmányi- és sportversenyeken kimagasló teljesítményt nyújtottak.
bővebben
2022 április 28 - csütörtök

Elültették (Videó)

Zalaegerszegi polgárrá avatta a felnőttkor küszöbére érkezett fiatalokat Balaicz Zoltán polgármester. A hagyományok szerint a város vezetése és a diákok egy fát ültettek a Béke-ligetbe, amely méltó emlékként szolgál a 2022-ben végzett tanulók számára.
bővebben
2022 április 28 - csütörtök

Hivatalosan is megnyitották (Videó)

Megnyitotta kapuit az Alsóerdei Sport- és Élménypark. Noha a létesítmény csaknem egy hete látogatható, az ehhez kapcsolódó ünnepség az eső miatt elmaradt. Tekintettel arra, hogy a módosított időpontban is rossz idő volt, csak projektzáróra várták az újságírókat.
bővebben
2022 április 25 - hétfő

Felavatták a közösségi házat (Videó)

Átadták az egykori általános iskola épületében, egymillió forint ráfordítással létrehozott közösségi házat Csácsbozsokon. A felújításban az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjai is részt vettek, az avatási ünnepségen pedig a dalkör műsorával fogadták a vendégeket.
A Zalaegerszegért díjjal elismert közösség az elmúlt évtizedekben az Izsák ÁMK-ban működött. Mostantól a hajdani osztályteremben folytathatják közösségépítő és hagyományőrző tevékenységüket.
bővebben
2022 április 22 - péntek

És mindenik talpra tudott állani (Videó)

„És mindenik talpra tudott állani”. Ezzel a címmel nyílt vándorkiállítás a Zalaegerszegi Református Egyházközség Kálvin-termében. A tárlat az Őrségben – 1950 és 53 között zajlott – kitelepítések eseményeit és következményeit mutatja be.
bővebben