keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2022 március 15 - kedd

Nemzeti ünnep (Videó)

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak. A zalai megyeszékhelyen évek óta több helyszínen tisztelegnek a hősök előtt a nemzeti ünnepen.
bővebben
2022 március 15 - kedd

A hősök előtt tisztelegtek (Videó)

A megemlékezők a Városi Fúvószenekar, a Zalai Táncegyüttes, valamint a Zalai 47-es Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület kíséretében érkeztek Csány László szobrához. Itt Molnár András, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltárának igazgatója mondott ünnepi beszédet.
bővebben
2022 március 14 - hétfő

Duális képzőközpont Zalaegerszegen (Videó)

Felavatták a modern gépekkel felszerelt duális képzőközpont üzemcsarnokát Zalaegerszegen. Az új létesítményben szakmai képzéseket és átképzéseket is biztosítanak. Többek között itt végzik majd gyakorlatukat a hegesztők és a forgácsolók.
bővebben
2022 március 11 - péntek

Megalakult (Videó)

Megalakult a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform. Az alapító nyilatkozatot Veszprémben, a Pannon Egyetemen írták alá a résztvevők.
bővebben
2022 március 11 - péntek

Elkészült a Smart City (Videó)

Jelképesen átadták a Smart City-t a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. A városszerű környezet lehetőséget biztosít az önjáró autók finomhangolására. Ezt a pénteki átadón egy baleseti szimuláció segítségével szemléltették.
bővebben
2022 március 10 - csütörtök

Zeginfó (Videó)

Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete, ahol ezúttal 27 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.
bővebben
2022 március 09 - szerda

Logisztikai depó épül (Videó)

Logisztikai központot létesít a Magyar Posta Zalaegerszegen. Az új depó várhatóan 170 ezer csomagot kezel évente. Az üzem teljes ellátási vonzáskörzetébe megközelítőleg 180 település tartozik.
bővebben
2022 március 08 - kedd

Sport- és élménypark nyílik (Videó)

5,2 milliárd forintos ráfordítással új sport- és élménypark épült Zalaegerszegen. A beruházás részleteit az alsóerdei komplexum területén ismertették. A létesítmény várhatóan április 22-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt.
bővebben
2022 március 08 - kedd

Péntek Imre 80 (Videó)

Péntek Imrét ünnepelték a József Attila Városi Tagkönyvtárban. A Radnóti- és József Attila-díjas költő a közelmúltban töltötte be 80. életévét. Az est ötletgazdái ebből az alkalomból zenés irodalmi programmal készültek. 
bővebben
2022 március 04 - péntek

Útavatás az M76-oson (Videó)

Elkészült az M76-os autóút újabb közel 3 kilométeres szakasza. A Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti rész megkönnyíti a Balaton megközelítését, emellett bekapcsolja Keszthelyt és Zalaegerszeget a hazai gyorsforgalmi úthálózatba.
bővebben
2022 március 02 - szerda

Felújítják az útburkolatot (Videó)

Felújítják az útburkolatot a Besenyő utcában. Az orvosi rendelő előtt átépítik a rossz állapotban lévő parkolókat, az előtte levő szakasz pedig új aszfaltréteget kap. A csaknem 84 millió forintos fejlesztés a Kovács Károly Városépítő Program egyik elemeként valósul meg.
bővebben
2022 március 02 - szerda

Robotot avattak (Videó)

Robot-avató ünnepséget tartottak a Duális Szakképző Központban. Az eszköz segítségével a modern ipar elvárásainak megfelelő, versenyképes tudást szerezhetnek a zalaegerszegi diákok.
bővebben
2022 március 01 - kedd

Eltemették Bogár Imrét (Videó)

Eltemették Bogár Imrét. Zalaegerszeg rendszerváltás utáni első polgármesterét. A Báthory István Technikum egykori igazgatóját a Göcseji úti temetőben helyezték örök nyugalomra.
bővebben
2022 március 01 - kedd

Megtartották (Videó)

Megtartották a helyi termelői és kézműves piac, a Göcseji Tudásközpont műszaki átadását. A többféle funkciót ellátó létesítmény 718 millió forintból készült el. 
bővebben
2022 február 28 - hétfő

Gyűjtést indítottak (Videó)

Zalaegerszeg kárpátaljai testvérvárosa, Beregszász lakóinak megsegítésére indított gyűjtést az önkormányzat. A külhoni polgármester pontosan meghatározta, milyen segítségre van most szükségük a beregszásziaknak. Ennek ismeretében elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket és műszaki cikkeket várnak a gyűjtőpontra.
bővebben
2022 február 28 - hétfő

Felavatták a Dózsa tornacsarnokot (Videó)

Felavatták a Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermét. A C+ típusú, több mint 2000 négyzetméteres csarnok 1,2 milliárd forintból készült el.
bővebben
2022 február 28 - hétfő

A kommunizmus áldozataira emlékeztek (Videó)

Koszorúval, gyertyák és mécsesek gyújtásával emlékeztek a kommunista diktatúra áldoztaira a Kosztolányi úton emelt Gulág emlékműnél. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét emléknappá nyilvánította.
bővebben
2022 február 24 - csütörtök

Átadták az Innovációs-díjakat (Videó)

Köszöntötték a város 25 legnagyobb adózóját ma a Díszteremben. Az esemény részeként átadták az Innovációs díjakat. Idén a Magnetic Áruházak Kft., valamint a Tungsram tevékenységét ismerték el.
bővebben
2022 február 22 - kedd

A Magyar Parasport Napja (Videó)

Ma van a Magyar Parasport Napja. Ebből az alkalomból rendeztek programot a zalaegerszegi Ostoros Károly Sportcsarnokban, ahol a résztvevők sor- és váltóversenyeken vehettek részt.
bővebben
2022 február 16 - szerda

Mikes Kelemen utcai közműrekonstrukció (Videó)

Megújul a szennyvízhálózat a Mikes utca környékén, ami azt jelenti, hogy a teljes rendszert kicserélik. A beruházást a Kovács Károly Városépítési Programból finanszírozzák.
bővebben
2022 február 15 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Február 9-én tartotta idei első közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata. Ennek legfontosabb napirendi pontjairól tájékoztatott Balaicz Zoltán a mai Egerszegi Estékben. A polgármester beszámolt – egyebek mellett – az elmúlt év zárásáról, a 2022-es költségvetés megalkotásáról, valamint az andráshidai repülőtér hasznosítási tervéről.
bővebben
2022 február 15 - kedd

Megújult a tér (Videó)

Átépítették a 2020 nyarán átadott Rákóczi szobor környezetét. A 600 négyzetméteres teret tavaly novemberben vették birtokba a szakemberek. A kivitelezés 2021 év végén fejeződött be.
bővebben
2022 február 15 - kedd

Újabb parkolókat avattak (Videó)

Újabb parkolókat avattak Zalaegerszegen. A Dózsa iskola környékén 14 új helyet létesítettek a Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően.
bővebben
2022 február 14 - hétfő

Traumatológiai tanszék alakul (Videó)

Külső traumatológiai tanszék alakul a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – jelentette be Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős szakember úgy fogalmazott: a fejlesztés az orvos- és egészségtudományi oktatás- és kutatás feltételeinek megteremtése mellett a megyei betegellátás minőségének javulását és korszerűsítését is szolgálja.
bővebben
2022 február 14 - hétfő

Útburkolat-felújítás Neszelében (Videó)

Útburkolat-felújítási munkák zajlanak Zalaegerszeg Neszele városrészében. A novemberben kezdődött fejlesztés várhatóan május végéig tart. A kivitelezés a Kovács Károly Városépítő Program részeként valósul meg.
bővebben
2022 február 11 - péntek

Felhelyezték a bokrétát (Videó)

Felhelyezték a bokrétát a Széchenyi István Egyetem Inkubációs- és Szállás épületére a ZalaZONE Tudományos es Innovációs Parkban. A több mint 4 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az egyetemisták a tesztpályán tevékeny vállalkozásokkal közösen alakíthatják a járműipar jövőjét.
bővebben
2022 február 11 - péntek

Egerszegi Kapocs (Videó)

Zalaegerszegről elszármazottak és a városért tenni akarók adtak egymásnak randevút csütörtökön este Budapesten. Az összejövetelt két év kihagyást követően rendezte meg a város vezetése. Az Egerszegi Kapocsnak idén is az Öbölház Rendezvényközpont adott helyet.
bővebben
2022 február 09 - szerda

Zeginfó (Videó)

Ülésezett Zalaegerszeg képviselőtestülete. A grémium 2022-ben először tanácskozott, s összesen 27 napirendi pontot tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be.
bővebben
2022 február 08 - kedd

Közmű-rekonstrukció a vásárcsarnokban (Videó)

Felújítják a vizesblokkokat a zalaegerszegi vásárcsarnokban. Az 50 négyzetméter alapterületű helyiséget teljesen átépítik. A kivitelezést önkormányzati forrásból – több, mint 22 millió forintból – finanszírozzák.
bővebben
2022 február 07 - hétfő

Újabb kerékpárút épül (Videó)

Újabb kerékpárúttal gazdagodik Zalaegerszeg. A keleti nyomvonal a Mindszenty térről indul és egészen Zalaszentivánig tart. A 600 millió forintos beruházásról ma tartottak sajtótájékoztatót.
bővebben