keresés a weboldalon

A 150 ezredik – és már Agrár Széchenyi Kártya is

Zalaegerszeg címer
Hírek

A 150 ezredik – és már Agrár Széchenyi Kártya is

2011 november 08 - kedd
Országos road-show keretében népszerűsíti tovább a kormány a Széchenyi Kártya programot. A napokban átadták a 150 ezredik Széchenyi Kártyát és az első Agrár Széchenyi Kártyát is. A 9 évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor a KA-VOSZ, a VOSZ és a kamarák együttműködésével 3 bank vett részt a hazai kisvállalkozások finanszírozásában, ma már 9 bank nyújt hiteleket – miközben bővültek a kártya felhasználásának lehetőségei is.

Percenként 1 millió forint – ennyi hitelhez jutnak a mikro-, kis- és középvállalkozások a Széchenyi kártya program jóvoltából. A kezdetek óta eltelt 9 év alatt 150 ezer kártyát váltottak ki – aminek révén 954 milliárd forint kerülhetett a gazdaságba. Új elem az Agrár Széchenyi Kártya – amely segíthet abban, hogy a mezőgazdaság ismét húzóágazattá válhasson.

Szirtes Balázs alelnök, VOSZ Zala megyei szervezetének elnöke úgy fogalmazott:

A Széchenyi kártya sikertörténet, és bevezetése óta kiderült, utolsó mentsvára is lehet a kis- és középvállalkozásoknak, mind likviditási, mind forgóeszköz- és beruházási hitel tekintetében, és a program legújabb része az Agrár Széchenyi Kártya.

Bár a megyei kamarák segítik tagjaikat, a Széchenyi-kártya nem „jár” automatikusan. Vörös Károlyné, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta:

Legalább egy éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie az igénylőnek, illetve nem lehet negatív saját tőkéje és bizonyos árbevételi kritériumoknak is meg kell felelnie, hogy a bank hitelt érdemlően foglalkozzon a kérelmükkel.

Szép Zoltán, KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója pedig úgy vélte: a Széchenyi hitelkártya-program számos kisvállalkozás számára a túlélés záloga lehet.

Zala megyében egyébként eddig 6 ezer vállalkozó jutott 37 milliárd forintnyi hitelhez a Széchenyi Kártya program révén.

yr

Tartalom megosztása: