keresés a weboldalon

A 4. hely is „szépen csillog”.

Zalaegerszeg címer
Hírek

A 4. hely is „szépen csillog”.

2009 május 23 - szombat
ZTE – Siófok 5-3 (3-2)
NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3.800 néző. Játékvezető: Szabó Zs Asszisztensek: Ring, Szalai. Gólszerzők: Rudnevs (10., 44.), Kovács G. (34.), Sluka (61.), Waltner (87.), ill. Horváth G. (4.), Magasföldi (37.), Kogler (78.). Sárga lap: Waltner (57.), Horváth G. (83.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Kovács G. Botis, Illés – Petneházi (Alomerovics, 46.), Máté, Horváth I A. (Hajdú, 75.), Balázs (Sluka, 56.) – Rudnevs, Waltner. Vezetőedző: Csank János.

Siófok: Milinte -Tusori, Sütő (Bojtor, 46.), Horváth G., Köntös – Kogler, Nagy L. (Takács M., 71), Kanta Sz., Andruskó, Ivancsics – Magasföldi. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Mikor a mérkőzés elkezdődött, még nem is tudtuk igazán mi a tétje ennek a összecsapásnak. Hogy biztossá válik a 4. helyünk, vagy az, hogy lesz még tétje számunkra a bajnokság utolsó fordulójának, a Haladás elleni idegenbeli találkozónak. Nos, a bennfentesek határozottan állították, ez a mérkőzés már csak az előkelő helyezés szempontjából érdekes nekünk….

Mert az holtbiztos, hogy a Haladás elhozza a 3 pontot Paksról. Nos, igazuk lett, mert a szünet után a Haladás gyorsan bebiztosította, hogy ne legyen bronzcsata jövő szombaton. Ezzel együtt örüljünk a 4. helynek, hiszen nagyon mélyről jutottunk el idáig. S remélhetően – ha a harmadik hely el is szállt – Szombathelyen megmutatjuk, helyezés ide, helyezés oda, melyik a jobb csapat.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Ellenfelünk jól kihasználta gyengéinket, erre alapozott. A csapatomban többen is gyengébb teljesítményt nyújtottak, de végülis sikerült megnyernünk a számunkra fontos találkozót.

Aczél Zoltán, a Siófok vezetőedzője: – Akárcsak a tavasz során több mérkőzésen is, jól játszottunk. Voltak lehetőségeink, amelyeket döntő szituációkban elhibáztunk. Sajnálom, hogy kiestünk, mert úgy érzem, hogy a bajnokság hajrájára mentálisan is, meg más téren is felnőttünk az NB-I.-hez.

Máté Péter, a ZTE játékosa: – Számunkra fontos volt a mérkőzés, talán ezért is voltunk feszültebbek. A Siófok jól játszott, a közönség jól szórakozott, mi pedig begyüjtöttük a három pontot.

(Zala-Lap, B. I.)

Kocsárdi Gergely, a ZTE játékosa: – Tudtuk, hogy a vendégek már felszabadultan játszhatnak, mivel csekély esélyük volt a bentmaradásra. A győzelmet végül is megszereztük, és az összkép alapján örülnünk kell a bajnokság 4. helyének is. Mert senki ne feledje, a 13. helyről kezdtünk felfelé kapaszkodni.

Tartalom megosztása: