keresés a weboldalon

A 95 éves Zsuzsanna nénit köszöntötték születésnapján

Zalaegerszeg címer
Hírek

A 95 éves Zsuzsanna nénit köszöntötték születésnapján

2012 február 20 - hétfő
Kilencvenötödik születésnapja alkalmából hétfőn délután köszöntötte Dr. Kovács Gábor, Zalaegerszeg jegyzője Mészáros Imréné, Zsuzsanna nénit.

Zsuzsanna néni 1917. február 17-én született Makón, a család hatodik gyermekeként. Az általános iskola elvégzése után – mivel továbbtanulási lehetősége nem volt – a családi gazdaságban dolgozott.

1935-ben feleségül ment Mészáros Imréhez. Közösen élték át a háború borzalmait és nevelték három gyermeküket. Férje 1950. márciusában meghalt a korábbi betegsége és a fogságban történt megviseltetés miatt.

Testvérei segítségével nevelte három gyermekét, akik taníttatását és boldogulását segítette. Nehéz évek voltak ezek, hiszen a tsz-ben is dolgoznia kellett, de a család gondjait is meg kellett oldania. A tsz-ből való kilépése után az egyik makói iskolában dolgozott mint kisegítő.

1976-ban ment nyugdíjba. Nyugdíjasként a makói múzeumban dolgozott mint teremőr.
Közben gyermekei családot alapítottak, a három családban hét unoka született. Az 1970-80-as években két gyermeke is Zalaegerszegen telepedett le, ezért 1991-ben ő is ide költözött lányáékhoz. Nyugdíjas éveiben sokat segített az unokák, majd a dédunokák nevelésében.

Születésnapjain három gyermeke, házastársaik, hat unokája és családjaik, 16 dédunoka csillogó tekintettel köszöntik a dédit. Jelenleg mindennapjait a háztartásban lévő teendők kisegítésével tölti (mos, főz), délután tévét néz, kedveli a női kézilabdát, egy-két sorozatot és várja az unokák és a dédunokák látogatását.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: