keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A barátság 40 éve

Zalaegerszeg címer
Hírek

A barátság 40 éve

2004 november 06 - szombat
Negyvenéves múltra tekint vissza Zalaegerszeg és a szlovéniai Lendva sportkapcsolata. Pár héttel ezelőtt a szlovén városban találkoztak a sportvezetők és a helyi közéleti szereplők, a hétvégén pedig a zalai megyeszékhelyen. Először kosárlabda-mérkőzést vívott egymással a két város „válogatottja”, majd a Göcseji úti temetőben megkoszorúzták három egykori sportvezető sírját, akik sokat tettek azért, hogy a kapcsolat ma is éljen.

A találkozó fehér asztal mellett folytatódott. Zalaegerszeg város nevében Gyutai Csaba alpolgármester köszöntötte a lendvaiakat, majd Pais László, a Zalaegerszegi Sportszövetségek Szövetségének elnöke idézte fel az elmúlt negyven évet, és ebből az alkalomból 22 sportvezetőt tűntettek ki. Közülük ketten posztumusz elismerésben részesültek. Gyutai Csaba alpolgármester öt sportvezetőnek emlékplakettet adott át. A szlovének részéről Stefán Szolocsán, Lendva alpolgármestere köszönte meg a vendéglátást.
Pohárköszöntőt mondott Kis Bódog Zoltán, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is. A baráti sporttalálkozó teke- és labdarúgó-mérkőzéssel zárult.

Tartalom megosztása: