keresés a weboldalon

A Botfai Mindszenty Ifjúsági Ház

Zalaegerszeg címer
Hírek

A Botfai Mindszenty Ifjúsági Ház

2013 március 04 - hétfő
A botfai Hűvös-kastély a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend fenntartásában van. A Mindszenty Ifjúsági Ház a Hűvös-kastélyban működik Zalaegerszeg déli részén, Botfa városrészében. Az épületben melegítő konyha, étkező, két foglalkoztató terem és médiaszoba kapott helyet. A következő két szinten találhatók a vendégszobák és vizesblokkok.

Az ifjúsági ház megfelel erdei iskola szervezésére, mert a nagy, füves területen különféle sportjátékokat lehet játszani, illetve érdekes állatokat lehet megismerni. A kastély körüli kertnek gazdag a növény- és állatvilága. A Botfa határában elterülő erdő alkalmas esti kirándulásokra, az iskola több osztálya is részt vett éjszakai túrán. A környék gazdag a védett, ritka növényekben.

Madarász segítségével érdemes kipróbálni a madárgyűrűzést, az íjászattal is lehet ismerkedni.

A kézműves (fazekas) foglalkozások is nagyon népszerűek a diákok körében.

Ökológiai lábnyom kiszámítására és az eredmény értékelésére is lehetőség van.
 
A jó hangulat fokozása érdekében a kialakított tűzrakó helyen szalonnát is lehet sütni. Az udvarban madárles is helyet kapott. A kastély előtti területen játszótér kialakítására került sor, gondolva a legkisebbekre is.

A kastély két emeletén szobákat alakítottak ki, ezért az osztályok többsége több napra is ellátogatott Botfára. A vonzó környezet igazi kikapcsolódást ígér a kastély vendégeinek.   
 
Jámbori Adrienn és Szigeti Brigitta (6.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: